Rabarbarų grietinė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Rabarbarų grietinė

Rabarbarai - malonaus saldžiarūgščio skonio augalas. Jis padeda sumažinti gliukozės kiekį kraujyje, prisotina organizmą vitaminų B, C, kalcio ir kalio. Rabarbarų sudėtyje yra obuolių rūgšties, o jų skonis šiek tiek panašus į žaliųjų obuolių. Kulinarijoje naudojami tik šio augalo stiebai. Jo lapuose ir šaknyse yra didelis kiekis oksalo rūgšties, kurios didelės dozės yra pavojingos sveikatai.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
42 kcal.
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Rabarbarų grietinė Žingsnis 1
Išvirkite rabarbarus. Sudėkite rabarbarus į puodą ir suberkite cukrų. Užpilkite šaltu vandeniu, pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, išjunkite ugnį. Leiskite sultiniui atvėsti ir atsargiai perkoškite, atskirkite rabarbarus nuo sultinio.

Žingsnis 2

Rabarbarų grietinė Žingsnis 2
Baigti ruošti grietinę. Sudėkite rabarbarus į blenderio dubenį ir sutrinkite. Paimkite puodelį, supilkite į jį šiek tiek sultinio ir jame atskieskite krakmolą. Gautą masę sumaišykite su tyrele ir likusiu sultiniu. Pastatykite kisielių ant ugnies ir palaukite, kol užvirs, tada nukelkite nuo ugnies. Rūgštynes galite patiekti iš karto arba atšaldytas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, žalumynų sezonas, serbentų sezonas, maistas vaikams, kisielius, be įprastų alergenų, receptų knyga, krakmolingas kisielius, kisielius su uogomis

Kategorijos