Publikavimo data: 2025-08-19
Rabarbarų grietinė
Rabarbarai - malonaus saldžiarūgščio skonio augalas. Jis padeda sumažinti gliukozės kiekį kraujyje, prisotina organizmą vitaminų B, C, kalcio ir kalio. Rabarbarų sudėtyje yra obuolių rūgšties, o jų skonis šiek tiek panašus į žaliųjų obuolių. Kulinarijoje naudojami tik šio augalo stiebai. Jo lapuose ir šaknyse yra didelis kiekis oksalo rūgšties, kurios didelės dozės yra pavojingos sveikatai.
Žingsnis 1
Išvirkite rabarbarus. Sudėkite rabarbarus į puodą ir suberkite cukrų. Užpilkite šaltu vandeniu, pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, išjunkite ugnį. Leiskite sultiniui atvėsti ir atsargiai perkoškite, atskirkite rabarbarus nuo sultinio.
Žingsnis 2
Baigti ruošti grietinę. Sudėkite rabarbarus į blenderio dubenį ir sutrinkite. Paimkite puodelį, supilkite į jį šiek tiek sultinio ir jame atskieskite krakmolą. Gautą masę sumaišykite su tyrele ir likusiu sultiniu. Pastatykite kisielių ant ugnies ir palaukite, kol užvirs, tada nukelkite nuo ugnies. Rūgštynes galite patiekti iš karto arba atšaldytas.
Kategorijos