Publikavimo data: 2024-05-19
Rabarbarų pyragas
Rabarbarai vadinami XVII a. kulinariniu bestseleriu. Šio augalo tėvynė - Azija, iš kurios jis paplito Europoje ir Rusijoje. Pirmiausia rabarbarai buvo pradėti naudoti kaip vaistas, o vėliau buvo atrastas neįprastas jų skonis - aštriai rūgštus, obuolių ir braškių. Tuo metu Prancūzijoje rabarbarai buvo net brangesni už šafraną. Dabar ši kultūra auga visur. Neskubėkite atsikratyti tokio augalo savo sklype. Iš rabarbarų galima pagaminti labai skanų ir originalų pyragą.
Žingsnis 1
Paruoškite rabarbarus. Užpilkite jį 100 g cukraus ir palikite 10 minučių, kad augalas išskirtų sultis.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Suminkštintą sviestą ištrinkite su likusiu cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviestą su kiaušiniu. Užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Iškepkite rabarbarų pyragą. Ištepkite formą aliejumi ir pabarstykite maltais džiūvėsėliais. Išklokite tešlą, išlyginkite ją rankomis. Įkaitinkite orkaitę iki 180-190 laipsnių. Ant tešlos uždėkite rabarbarų ir cukraus įdarą. Kepkite 35 minutes.
Žingsnis 4
Kol pyragas kepa, paruoškite įdarą. Įmuškite 2 kiaušinius, sudėkite grietinę, vanilinį cukrų ir cinamoną. Toliau plakite. Suberkite migdolus, išmaišykite. Išimkite rabarbarų pyragą iš orkaitės, supilkite mišinį ant viršaus ir kepkite dar 15-20 minučių.
Kategorijos