Publikavimo data: 2025-08-18
Rakhat-lukum klasika
Klasikinis šio skanėsto gaminimo receptas yra labai paprastas, o rezultatas skanesnis nei parduotuvėje.
Žingsnis 1
Supilkite cukrų į puodą, įpilkite 1 puodelį vandens ir gerai išmaišykite, kad cukrus kuo labiau ištirptų.
Žingsnis 2
Įpilkite 2 šaukštelius citrinos sulčių ir išmaišykite. Citrinos sultis galima pakeisti 1/2 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties.
Žingsnis 3
Uždėkite puodą ant ugnies ir užvirkite, virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Patikrinkite, ar sirupas jau paruoštas, lašindami lašelį į šaltą vandenį, jis turi tapti standus ir susisukti į rutuliuką.
Žingsnis 4
Kukurūzų krakmolą supilkite į kitą keptuvę.
Žingsnis 5
Supilkite 3 puodelius vandens ir išmaišykite. Įpilkite 2 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių.
Žingsnis 6
Pastatykite ant ugnies ir virkite, kol mišinys sutirštės.
Žingsnis 7
Į krakmolo masę plona srovele supilkite cukraus sirupą ir nuolat maišydami virkite apie 25-30 minučių.
Žingsnis 8
Paruoškite rahat loukoum formą, uždenkite ją maistine plėvele ir patepkite aliejumi.
Žingsnis 9
Supilkite masę į formą, leiskite šiek tiek atvėsti ir padėkite į šaldytuvą 5 valandoms.
Žingsnis 10
Sumaišykite lygiomis dalimis kukurūzų krakmolą ir cukraus pudrą, supjaustykite rahat-lukum kubeliais ir gerai apvoliokite kiekvieną gabalėlį.
Kategorijos