Rakhat-lukum klasika pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Rakhat-lukum klasika

Klasikinis šio skanėsto gaminimo receptas yra labai paprastas, o rezultatas skanesnis nei parduotuvėje.
Gaminimo laikas
360 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
208 kcal.
Angliavandeniai
56 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Rakhat-lukum klasika Žingsnis 1
Supilkite cukrų į puodą, įpilkite 1 puodelį vandens ir gerai išmaišykite, kad cukrus kuo labiau ištirptų.

Žingsnis 2

Rakhat-lukum klasika Žingsnis 2
Įpilkite 2 šaukštelius citrinos sulčių ir išmaišykite. Citrinos sultis galima pakeisti 1/2 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties.

Žingsnis 3

Rakhat-lukum klasika Žingsnis 3
Uždėkite puodą ant ugnies ir užvirkite, virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Patikrinkite, ar sirupas jau paruoštas, lašindami lašelį į šaltą vandenį, jis turi tapti standus ir susisukti į rutuliuką.

Žingsnis 4

Rakhat-lukum klasika Žingsnis 4
Kukurūzų krakmolą supilkite į kitą keptuvę.

Žingsnis 5

Rakhat-lukum klasika Žingsnis 5
Supilkite 3 puodelius vandens ir išmaišykite. Įpilkite 2 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių.

Žingsnis 6

Rakhat-lukum klasika Žingsnis 6
Pastatykite ant ugnies ir virkite, kol mišinys sutirštės.

Žingsnis 7

Rakhat-lukum klasika Žingsnis 7
Į krakmolo masę plona srovele supilkite cukraus sirupą ir nuolat maišydami virkite apie 25-30 minučių.

Žingsnis 8

Rakhat-lukum klasika Žingsnis 8
Paruoškite rahat loukoum formą, uždenkite ją maistine plėvele ir patepkite aliejumi.

Žingsnis 9

Rakhat-lukum klasika Žingsnis 9
Supilkite masę į formą, leiskite šiek tiek atvėsti ir padėkite į šaldytuvą 5 valandoms.

Žingsnis 10

Rakhat-lukum klasika Žingsnis 10
Sumaišykite lygiomis dalimis kukurūzų krakmolą ir cukraus pudrą, supjaustykite rahat-lukum kubeliais ir gerai apvoliokite kiekvieną gabalėlį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, lengva, turi bendrų alergenų, popietės užkandis, užkandis, sausainiai, šokoladas, kakavos desertai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kakavos sausainiai, kakavos kepiniai

Kategorijos