Publikavimo data: 2025-08-18
Raudona žuvis su keptais bananais
Lašiša šiuo metu yra viena populiariausių žuvų rūšių drąsiausioms kulinarinėms idėjoms įgyvendinti. Subtilų keptos filė skonį galima įdomiai atskleisti naudojant iš pirmo žvilgsnio ne pačius įprastiausius derinius. Bananų natos leidžia atverti ir papildyti įprastą raudonos žuvies skonį ryškiu sodrumu.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite dideliais kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis, druska, pipirais ir palikite pastovėti.
Žingsnis 2
Svogūną ir obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite bananą ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Paimkite gilų puodą arba keptuvę aukštais kraštais. Kepkite svogūnus įkaitintuose riebaluose, kol suminkštės, tada suberkite kario prieskonius.
Žingsnis 4
Sudėkite griežinėliais supjaustytus obuolius ir bananus, dar šiek tiek pakepinkite, kol masė įgaus karamelės spalvą.
Žingsnis 5
Tada supilkite keptuvės turinį su kvietiniu alumi ir sultiniu, užvirinkite masę.
Žingsnis 6
Sudėkite lašišos gabalėlius į padažą ir 10 minučių troškinkite ant vidutinės ugnies. Būtinai atsargiai maišykite.
Žingsnis 7
Grietinėlę sumaišykite su miltais iki vientisos masės, supilkite ant žuvies ir troškinkite dar apie 5 minutes.
Kategorijos