Raudona žuvis su keptais bananais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Raudona žuvis su keptais bananais

Lašiša šiuo metu yra viena populiariausių žuvų rūšių drąsiausioms kulinarinėms idėjoms įgyvendinti. Subtilų keptos filė skonį galima įdomiai atskleisti naudojant iš pirmo žvilgsnio ne pačius įprastiausius derinius. Bananų natos leidžia atverti ir papildyti įprastą raudonos žuvies skonį ryškiu sodrumu.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
154 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Raudona žuvis su keptais bananais Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite dideliais kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis, druska, pipirais ir palikite pastovėti.

Žingsnis 2

Raudona žuvis su keptais bananais Žingsnis 2
Svogūną ir obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite bananą ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 3

Raudona žuvis su keptais bananais Žingsnis 3
Paimkite gilų puodą arba keptuvę aukštais kraštais. Kepkite svogūnus įkaitintuose riebaluose, kol suminkštės, tada suberkite kario prieskonius.

Žingsnis 4

Raudona žuvis su keptais bananais Žingsnis 4
Sudėkite griežinėliais supjaustytus obuolius ir bananus, dar šiek tiek pakepinkite, kol masė įgaus karamelės spalvą.

Žingsnis 5

Raudona žuvis su keptais bananais Žingsnis 5
Tada supilkite keptuvės turinį su kvietiniu alumi ir sultiniu, užvirinkite masę.

Žingsnis 6

Raudona žuvis su keptais bananais Žingsnis 6
Sudėkite lašišos gabalėlius į padažą ir 10 minučių troškinkite ant vidutinės ugnies. Būtinai atsargiai maišykite.

Žingsnis 7

Raudona žuvis su keptais bananais Žingsnis 7
Grietinėlę sumaišykite su miltais iki vientisos masės, supilkite ant žuvies ir troškinkite dar apie 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos