Publikavimo data: 2025-08-17
Raudonaisiais ikrais įdarytos statinės
Įdaryti kibinai su raudonaisiais ikrais yra elegantiškiausias, šventiškiausias ir ne tik skanus, bet ir delikatesinis patiekalas. Jis papuoš bet kokią šventę ir nepaliks abejingų. Ant viršaus - traški, trapi sluoksniuota tešla, o viduje - nepakartojamo pieno ir grietinėlės skonio varškės įdaras. Virti kiaušiniai, ryškaus, sultingo ananasų skonio. Šio kulinarinio šedevro karūna - nuostabūs raudonieji ikrai.
Žingsnis 1
Lengvai pabarstykite stalą miltais ir sudėkite ant jo atšildytą sluoksniuotą tešlą. Iškirpkite apskritimus neiškočiodami tešlos. Dabar degtinės dangteliu išpjaukite pusės apskritimų centrą. Lėtai ištraukite centrus ir turėsite žiedus.
Žingsnis 2
Visus gabalėlius subadykite šakute, kad tešla gerai ir tolygiai pakiltų. Nedideliame dubenėlyje šakute įmuškite kiaušinį. Ant paruoštos kepimo skardos su pergamentiniu popieriumi dėkite tešlos apskritimus, patepkite juos kiaušiniu, tada ant viršaus dėkite žiedus ir patepkite kiaušiniu.
Žingsnis 3
Įdėkite kepimo skardą į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite kebabus 15-20 minučių. Tada atidėkite į šalį, kad visiškai atvėstų. Kebabų vidurį paspauskite arba suplėšykite. Dabar paruoškite įdarą: varškę sudėkite į nedidelį dubenėlį, ananasus supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenėlį, gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Į "statinių" vidurį sudėkite mišinį ir šaukšteliu atsargiai suformuokite raudonųjų ikrų lapelius. Indą uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve, kol patiekite.
Kategorijos