Publikavimo data: 2025-08-17
Raudonas aksominis širdies formos pyragas
Širdies formos "Red Velvet" tortą sudaro švelnūs raudonos spalvos pyragaičiai ir nuostabiai skanus pistacijų kremas. Širdies formai sukurti reikės popierinio trafareto. Jį galima savavališkai iškirpti iš paprasto biuro popieriaus. Ant biskvito reikia sutalpinti bent dvi širdeles. Taip gausite tobulus širdelės formos torto paplotėlius, kurių šonai puikiai išpjauti ir suformuoti. Papuošimui smulkiai supjaustykite smaragdines pistacijas ir apibarstykite pyragą.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sviestą, druską ir cukrų plakite mikseriu dideliu greičiu 5 minutes, kol taps purūs. Įmuškite kiaušinį ir plakite dar 1 minutę. Atskirai sumaišykite miltus, kakavą, sodą ir kepimo miltelius ir pusę sauso mišinio įmaišykite į tešlą, plakdami mikseriu lėtu greičiu. Nenustodami maišytuvo, supilkite riaženką ir tada likusį sausą mišinį. Įpilkite augalinio aliejaus ir maistinių dažiklių ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Supilkite tešlą į kepimo indą, išlyginkite paviršių ir 20 minučių pašaukite į orkaitę. Kai sausainiai visiškai atvės, trafaretu išpjaukite dvi vienodas širdeles.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Šokoladą supilkite ant karštos grietinėlės, užvirinkite, bet neužvirkite.2 valandoms padėkite į šaldytuvą. Kreminį sūrį 2 min. plakite mikseriu ir sudėkite į likusius ingredientus, plakite dar 5 min.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Kiekvieną pyragą patepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito. Šonus aptepkite likusiu kremu ir papuoškite torto viršų konditeriniu maišeliu. Dėkite tortą į šaldytuvą 4 valandoms.
Kategorijos