Publikavimo data: 2024-09-16
Raudonieji ešeriai su prieskoniais
Raudonieji ešeriai beveik neturi smulkių kaulų, mėsa sultinga ir švelni, vidutiniškai riebi. Todėl ši žuvis puikiai tinka kepti. Raudonieji ešeriai, pagardinti prieskoniais, būna labai skanūs. Ešeriuose yra organizmui būtinų vitaminų A, B, D, PP grupių, taip pat daug omega-3 riebalų rūgšties. Termiškai apdorojant išsaugoma kuo daugiau naudingų medžiagų. O šis patiekalas yra lengvai virškinamas, mažai kaloringas, todėl jį galima įtraukti į dietinį valgiaraštį.
Žingsnis 1
Į atitinkamo dydžio kepimo indą sudėkite ešerius, griežinėliais supjaustytus laimo žiedus ir laimo skilteles. Užpilkite vandeniu ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Pagal skonį pabarstykite citrinomis, druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 3
Iškeptus ešerius sudėkite į lėkštę. Pagal skonį galite pridėti garnyrą (galite naudoti šparagines pupeles). Gero apetito.
Kategorijos