Raudonieji ešeriai su prieskoniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Raudonieji ešeriai su prieskoniais

Raudonieji ešeriai beveik neturi smulkių kaulų, mėsa sultinga ir švelni, vidutiniškai riebi. Todėl ši žuvis puikiai tinka kepti. Raudonieji ešeriai, pagardinti prieskoniais, būna labai skanūs. Ešeriuose yra organizmui būtinų vitaminų A, B, D, PP grupių, taip pat daug omega-3 riebalų rūgšties. Termiškai apdorojant išsaugoma kuo daugiau naudingų medžiagų. O šis patiekalas yra lengvai virškinamas, mažai kaloringas, todėl jį galima įtraukti į dietinį valgiaraštį.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
127 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
9 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.56/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Raudonieji ešeriai su prieskoniais Žingsnis 1
Į atitinkamo dydžio kepimo indą sudėkite ešerius, griežinėliais supjaustytus laimo žiedus ir laimo skilteles. Užpilkite vandeniu ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Pagal skonį pabarstykite citrinomis, druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Raudonieji ešeriai su prieskoniais Žingsnis 2
Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Žingsnis 3

Raudonieji ešeriai su prieskoniais Žingsnis 3
Iškeptus ešerius sudėkite į lėkštę. Pagal skonį galite pridėti garnyrą (galite naudoti šparagines pupeles). Gero apetito.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos