Publikavimo data: 2025-08-17
Raudonųjų serbentų grietinė
Raudonųjų serbentų kisielius - tai maistingas gėrimas iš sultingų saldžiarūgščių uogų ir krakmolo. Jis būna skanus ir kvapnus, o dėl daugybės sveikatai vertingų medžiagų, mineralų ir vitaminų taip pat labai naudingas. Paruoštą gėrimą galima patiekti ir šiltą, ir šaltą, todėl jis yra universalus. O kad būtų patogu patiekti, supilkite jį į karabiną arba ąsotį.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Iš anksto paruoštus serbentus sudėkite į puodą. Į puodą įpilkite 4 puodelius vandens. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol užvirs. Po to į uogas suberkite cukrų ir vėl užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį iki minimalios ir palikite uogų sultinį dar 5 minutėms.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinės pagrindą. Pertrinkite uogų sultinį per sietelį, kad pašalintumėte žievelę ir sėklas. Skystį supilkite atgal į puodą. Į nedidelį dubenėlį suberkite krakmolą, supilkite likusį vandenį ir gerai išmaišykite, kol jis ištirps.
Žingsnis 3
Paruoškite kiselį. Pastatykite puodą su sultiniu ant vidutinės ugnies, palaukite, kol užvirs, tada supilkite krakmolo tirpalą ir išmaišykite. Vėl užvirinkite puodo turinį. Po to 1-2 minutes palaikykite gėrimą ant ugnies, kol sutirštės, ir nukelkite nuo viryklės.
Kategorijos