Raugas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Raugas

Kildinimo raugas - natūralus produktas, dėl kurio jūsų naminiai kepiniai taps tobulai purūs, minkšti ir puikios tešlos konsistencijos. "Užauginti rūgpienį visai nesunku, tereikia apsišarvuoti kantrybe, ir dėl to gausite gerą produktą be kenksmingų priedų, cukraus ir mielių. Raugą galima ilgai laikyti, jis nepraranda savo naudingųjų savybių ir skonio.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
3 g
Angliavandeniai
33 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.05/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Raugas Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite vandenį ir miltus iki tirštos grietinėlės konsistencijos. Uždenkite audiniu ir palikite raugą šiltoje vietoje 12 valandų.

Žingsnis 2

Raugas Žingsnis 2
Po mirkymo kruopščiai išmaišykite raugą ir padėkite jį dar 12 valandų. Tada jį "pamaitinkite". Tam įberkite 50 g miltų, kurie gali būti skirtingos rūšies, ir 50 ml vandens. Gerai išmaišykite ir padėkite į šiltą vietą 24 valandoms.

Žingsnis 3

Raugas Žingsnis 3
Trečią dieną įpilkite 50 g miltų ir 50 ml vandens ir vėl išmaišykite. Jei pajusite rūgštų kvapą, fermentacijos procesas vyksta sklandžiai. Vėl perkelkite užkandį 12 valandų į šiltą vietą ir vėl pakartokite maitinimą.

Žingsnis 4

Raugas Žingsnis 4
Penktą dieną užkandis turėtų būti paruoštas. Jei norite pagreitinti fermentacijos procesą, į raugo užraugą įpilkite 2-3 valgomuosius šaukštus sūrymo iš marinuotų kopūstų arba agurkų. Kai ant raugo susidarys plutelė, išimkite jį ir vėl maitinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos