Publikavimo data: 2025-08-18
Rauginti kopūstai slėginiame puode
Kiselą slėginėje viryklėje lengva paruošti, jis labai skanus ir sveikas. Pagrindinis slėginės viryklės ir puodo skirtumas - sandarus dangtis. Susidarę garai neišeina, todėl patiekalas greičiau išverda. Rūgpienį galite gaminti su šaldytomis arba šviežiomis avietėmis, taip pat kitomis uogomis ir vaisiais. Šaldytas uogas reikia atšildyti įdedant jas į durtuvą ir surinkti lašančias sultis. Jose galima ištirpinti krakmolą.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinės pagrindą. Į greitpuodį sudėkite aviečių tyrę, suberkite cukrų ir užpilkite vandeniu. Nustatykite rankinį režimą (slėgis 3) ir virkite 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Išvirkite grietinę. Supilkite krakmolą į išvirusį pagrindą ir nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Putas virkite, kol užvirs.
Kategorijos