Publikavimo data: 2025-08-18
Rauginti kopūstai su krapų sėklomis "Supervitaminas"
Mūsų šeima mėgsta raugintus kopūstus tokius, kokie jie yra: su morkomis ir krapų sėklomis. Manau, kad visi žino apie raugintų kopūstų naudą organizmui. O jei dar ir su krapų sėklomis.... Šias sėklas visada renkame rudenį. Neišmetame krapų skėčių, o palaukiame, kol sėklos subręs, surenkame jas ir laikome stikliniame indelyje. Išbandykite ir tai įvertinsite!
Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstą ilgomis, ne platesnėmis nei 0,5 mm juostelėmis. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Viską sudėkite į dubenį arba didelį puodą, suberkite krapų sėklas, įberkite druskos ir pipirų. Viską išmaišykite. Maišyti nereikia.
Žingsnis 3
Užpilkite mišinį verdančiu vandeniu (jis turi apsemti kopūstus). Ant viršaus uždėkite lėkštę, stipriai ją prispauskite ir ant viršaus pastatykite stiklainį su vandeniu. Palikite kambario temperatūroje. Po dviejų dienų kopūstai bus paruošti.
Kategorijos