Publikavimo data: 2025-08-17
Rauginti kopūstai vegetarams
Į nurodytą laiką neįskaičiuotas rauginimo laikas (3-5 dienos). Tinka veganams.
Žingsnis 1
Pašalinkite pažeistus kopūstų lapus, nulupkite morkas.
Žingsnis 2
Susmulkinkite kopūstą (be šerdies) ir sutarkuokite morkas. Sudėkite kopūstus ir morkas į dubenį ir pabarstykite druska.
Žingsnis 3
Visą mišinį sumaišykite ir trinkite rankomis arba plaktuvu, kad išsiskirtų sultys. Sutrinkite, uždenkite lėkšte ir uždenkite dangčiu. Dabar prasidės rūgimo procesas. Po 2-3 dienų reikia pašalinti susidariusias putas, išimti lenktinį ir medine lazdele pradurti kopūstą iki viso aukščio, kad išsiskirtų dujos, maždaug po 2 valandų uždėti lenktinį. Kopūstai rauginami 3-5 dienas, priklausomai nuo kambario temperatūros. Paruoštus raugintus kopūstus laikykite šaldytuve.
Kategorijos