Rausva lašiša, kepta kiaušinių plakinyje su sezamo sėklomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Rausva lašiša, kepta kiaušinių plakinyje su sezamo sėklomis

Rausvoji lašiša - lašišinių šeimos žuvis. Kadangi šios rūšies žuvis yra lengvai virškinamų baltymų šaltinis, šį pietų ar vakarienės variantą galima priskirti ne tik skanių ir greitų, bet ir naudingų patiekalų kategorijai. Taip pat verta paminėti, kad šį receptą gali naudoti ir sportininkai, ir tie, kurie tiesiog laikosi sveikos mitybos.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
232 kcal.
Baltymai
20 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Rausva lašiša, kepta kiaušinių plakinyje su sezamo sėklomis Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite tešlą. Tam nedideliame dubenėlyje įmuškite kiaušinius, juos pasūdykite ir papipirinkite. Taip pat įdėkite sūrio ir sezamo sėklų. Viską kruopščiai išmaišykite plaktuvu.

Žingsnis 2

Rausva lašiša, kepta kiaušinių plakinyje su sezamo sėklomis Žingsnis 2
Kiekvieną žuvies gabalėlį pirmiausia įdėkite į dubenį su tešla. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite žuvies gabalėlius. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite žuvį iš abiejų pusių po 5-7 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos