Publikavimo data: 2025-08-17
Rausva lašiša, kepta kiaušinių plakinyje su sezamo sėklomis
Rausvoji lašiša - lašišinių šeimos žuvis. Kadangi šios rūšies žuvis yra lengvai virškinamų baltymų šaltinis, šį pietų ar vakarienės variantą galima priskirti ne tik skanių ir greitų, bet ir naudingų patiekalų kategorijai. Taip pat verta paminėti, kad šį receptą gali naudoti ir sportininkai, ir tie, kurie tiesiog laikosi sveikos mitybos.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite tešlą. Tam nedideliame dubenėlyje įmuškite kiaušinius, juos pasūdykite ir papipirinkite. Taip pat įdėkite sūrio ir sezamo sėklų. Viską kruopščiai išmaišykite plaktuvu.
Žingsnis 2
Kiekvieną žuvies gabalėlį pirmiausia įdėkite į dubenį su tešla. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite žuvies gabalėlius. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite žuvį iš abiejų pusių po 5-7 minutes.
Kategorijos