Publikavimo data: 2025-08-20
Rausva lašiša po sūriu ant svogūnų lysvės
Labai lengva paruošti rausvą lašišą, keptą po sūriu orkaitėje. Ji būna labai skani, sultinga ir minkšta. Kepta rausvoji lašiša puikiai tiks pietums ar vakarienei, taip pat tiks ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite.
Žingsnis 2
Žuvį pasūdykite ir papipirinkite, įberkite žuvies prieskonių arba Provanso žolelių.
Žingsnis 3
Apšlakstykite citrinos sultimis.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite žiedais.
Žingsnis 5
Į kepimo formą pirmiausia vienu sluoksniu sudėkite svogūnus, tada žuvį ir ant viršaus dar svogūnus.
Žingsnis 6
Pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 7
Kepkite iki 200˚C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos