Rausva lašiša po sūriu ant svogūnų lysvės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Rausva lašiša po sūriu ant svogūnų lysvės

Labai lengva paruošti rausvą lašišą, keptą po sūriu orkaitėje. Ji būna labai skani, sultinga ir minkšta. Kepta rausvoji lašiša puikiai tiks pietums ar vakarienei, taip pat tiks ant šventinio stalo.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Rausva lašiša po sūriu ant svogūnų lysvės Žingsnis 1
Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite.

Žingsnis 2

Rausva lašiša po sūriu ant svogūnų lysvės Žingsnis 2
Žuvį pasūdykite ir papipirinkite, įberkite žuvies prieskonių arba Provanso žolelių.

Žingsnis 3

Apšlakstykite citrinos sultimis.

Žingsnis 4

Svogūnus supjaustykite žiedais.

Žingsnis 5

Rausva lašiša po sūriu ant svogūnų lysvės Žingsnis 5
Į kepimo formą pirmiausia vienu sluoksniu sudėkite svogūnus, tada žuvį ir ant viršaus dar svogūnus.

Žingsnis 6

Rausva lašiša po sūriu ant svogūnų lysvės Žingsnis 6
Pabarstykite tarkuotu sūriu.

Žingsnis 7

Kepkite iki 200˚C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos