Publikavimo data: 2024-06-09
Rausva lašiša su ryžiais orkaitėje
Žuvis, ruošiama tuo pačiu metu kaip garnyras, sutaupo daug virtuvėje sugaišto laiko. Pagal šį receptą žuvis būna labai sultinga. Patiekalą galima ruošti vakarienei arba šventiniams pietums. Šiame recepte rausvą lašišą galite pakeisti bet kurios kitos raudonos žuvies filė pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Užpilkite ryžius vandeniu ir lengvai pagardinkite druska. Virkite, kol suminkštės. Užvirkite ant vidutinės ugnies, tada sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite dar 15 minučių.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Daržoves apkepkite įkaitintame augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Paimkite kepimo indą, išdėliokite ryžius ir švelniai juos išlyginkite. Ant ryžių sudėkite keptas morkas ir svogūnus.
Žingsnis 4
Supjaustykite vergo filė gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Kaip kitą sluoksnį išklokite rausvą lašišą, tada žuvį aptepkite grietine. Žuvį užberkite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 5
Įdėkite formą į įkaitintą iki 200 °C temperatūros orkaitę. Kepkite 20 minučių.
Kategorijos