Rausvosios lašišos žiedai su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Rausvosios lašišos žiedai su grybais

Grybai užima svarbią vietą kulinarijoje. Be to, jie yra mažai kaloringas produktas, grybai turi riešutų skonį, o kepti grybai skleidžia nepamirštamą aromatą. Be to, šiam patiekalui nereikia jokių ypatingų ingredientų. Vietoj rausvosios lašišos galite naudoti kitą žuvį, pavyzdžiui, juodadėmę menkę arba menkę.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Rausvosios lašišos žiedai su grybais Žingsnis 1
Padalykite skerdeną į 8 lygias dalis. Iš kiekvieno gabalo pašalinkite kaulus, nepažeisdami odos, nuplaukite ir išspauskite citrinos sultis, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų. Palikite kurį laiką marinuotis.

Žingsnis 2

Rausvosios lašišos žiedai su grybais Žingsnis 2
Susmulkinkite grybus ir smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną. Nepalikite grybų susmulkintų, nes jie patamsės.

Žingsnis 3

Rausvosios lašišos žiedai su grybais Žingsnis 3
Paimkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite svogūną ir grybus, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 4

Rausvosios lašišos žiedai su grybais Žingsnis 4
Į kepintus grybus įmuškite 2 kiaušinius ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Rausvosios lašišos žiedai su grybais Žingsnis 5
Paimkite kepimo skardą arba kepimo indą. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 200 0C temperatūrą. Formos dugną galite iškloti pergamentiniu popieriumi arba ištepti augaliniu aliejumi. Žuvies gabalėlius pripildykite paruoštu įdaru ir ant kiekvieno uždėkite po 1 valgomąjį šaukštą majonezo, atsargiai išlyginkite. Rausvosios lašišos žiedus su įdaru kepkite 25 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos