Publikavimo data: 2025-08-19
Rausvosios lašišos žiedai su grybais
Grybai užima svarbią vietą kulinarijoje. Be to, jie yra mažai kaloringas produktas, grybai turi riešutų skonį, o kepti grybai skleidžia nepamirštamą aromatą. Be to, šiam patiekalui nereikia jokių ypatingų ingredientų. Vietoj rausvosios lašišos galite naudoti kitą žuvį, pavyzdžiui, juodadėmę menkę arba menkę.
Žingsnis 1
Padalykite skerdeną į 8 lygias dalis. Iš kiekvieno gabalo pašalinkite kaulus, nepažeisdami odos, nuplaukite ir išspauskite citrinos sultis, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų. Palikite kurį laiką marinuotis.
Žingsnis 2
Susmulkinkite grybus ir smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną. Nepalikite grybų susmulkintų, nes jie patamsės.
Žingsnis 3
Paimkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite svogūną ir grybus, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Į kepintus grybus įmuškite 2 kiaušinius ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Paimkite kepimo skardą arba kepimo indą. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 200 0C temperatūrą. Formos dugną galite iškloti pergamentiniu popieriumi arba ištepti augaliniu aliejumi. Žuvies gabalėlius pripildykite paruoštu įdaru ir ant kiekvieno uždėkite po 1 valgomąjį šaukštą majonezo, atsargiai išlyginkite. Rausvosios lašišos žiedus su įdaru kepkite 25 min.
Kategorijos