Publikavimo data: 2024-05-26
Ricotta ricotta sūrio pyragas su avietėmis
Sūrio pyragas yra klasikinis amerikiečių virtuvės patiekalas. Pagrindinis deserto akcentas - kreminis sūris. Angliškai pavadinimas verčiamas kaip "cheese cake" (sūrio pyragas). Toks skanėstas tikrai patiks tiems, kurie mėgsta nelabai saldžius desertus. Šiame recepte sūrio pyragas ruošiamas rikotos sūrio pagrindu. Kitaip nei sūrio pyragas su maskarponės sūriu, rikotos variantas gaunasi daug švelnesnis ir puresnis. Avietės suteikia saldžiarūgščių natų ir nepakartojamo skonio.
Žingsnis 1
Sausainius susmulkinkite iki smulkių trupinių naudodami blenderį arba kočėlą.
Žingsnis 2
Į sausainius sudėkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Į kepimo indą sudėkite sausainių ir sviesto mišinį ir tolygiai paskirstykite, kad susidarytų apvadas. Norėdami, kad pagrindas būtų tankesnis, jį sutankinkite plokščiadugniu dubeniu. Kepkite pagrindą orkaitėje 15 minučių.
Žingsnis 4
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Tarkuokite geltonąją citrinos dalį, nelieskite baltojo sluoksnio, nes jis suteiks kartumo.
Žingsnis 5
Giliame dubenyje sumaišykite rikotą, citrinos žievelę, kiaušinius, cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų. Plakite arba maišykite plaktuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Į paruoštą pagrindą supilkite sūrio įdarą ir tolygiai paskirstykite.
Žingsnis 7
Sūrio pyragą vėl pašaukite į orkaitę ir 40 minučių kepkite 170 °C temperatūroje. Kai pyragas bus iškepęs, jo vidus dar bus šiek tiek drėgnas. Išjunkite orkaitę ir atidarykite dureles. Palikite sūrio pyragą atvėsti orkaitėje apie 1 valandą.
Žingsnis 8
Išimkite sūrio pyragą iš formos. Ant viršaus sudėkite avietes ir pabarstykite cukraus pudra. Gero apetito!
Kategorijos