Publikavimo data: 2024-04-01
Riešutų pyragas
Kepti pyragą su graikiniais riešutais nėra taip sudėtinga, kaip atrodo. Tereikia žinoti keletą niuansų. Jei biskvitas atšoka, vadinasi, jam trūksta oro. Jo atsiranda, kai kiaušiniai intensyviai plakami, o išeina aktyviai maišant kartu su miltais. Tešla neturėtų ilgai stovėti, ją reikia kepti iš karto. Paruoštą biskvitą, priešingai, geriau pastovėti. Tada jį lengva pjaustyti ir patogu mirkyti grietinėlėje - jis nesutrupa. Pyragą su riešutais geriau pamirkyti skaniojoje grietinėje.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi. Mišinį plakite mikseriu, kol taps vientisas ir purus. Kiaušinių tūris turėtų padidėti maždaug 2-3 kartus. Vis dar plakant palaipsniui suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Į sudėtines dalis įberkite puodelį smulkiai sukapotų graikinių riešutų ir atsargiai išminkykite masę iš apačios į viršų.
Žingsnis 2
Supilkite tešlą į formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Išimkite keksų formą iš orkaitės ir apverskite ją aukštyn kojomis. Palikite biskvitą visiškai atvėsti. Atvėsusius riešutinius sausainius konditeriniu siūlu arba ilgu dantytu peiliu perpjaukite į dvi dalis.
Žingsnis 3
Į atšaldytą dubenį supilkite šaltą grietinę, suberkite cukrų ir viską gerai išplakite mikseriu, kad gautumėte sodrią, oro konsistencijos grietinėlę.
Žingsnis 4
Apatinį pyragą aptepkite kremu, tolygiai paskirstydami jį po visą paviršių. Antrąjį pyragą dėkite plokščiąja puse į viršų ir aptepkite kremu. Pabarstykite tortą smulkintais riešutais. Paruoštą desertą dėkite į šaldytuvą, kad įsigertų ir kremas sutirštėtų.
Kategorijos