Riešutų pyragas su kefyru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Riešutų pyragas su kefyru

Garsieji amerikietiški vaniliniai keksiukai per daugelį metų pavyko užkariauti daugybę širdžių. Jų variacijų skaičius tiesiog milžiniškas: su uogiene, glajumi, riešutais. Riešutų keksas ant kefyro gaunasi švelnus ir orus, tiesiog tirpstantis burnoje, o jo skonio negalima su niekuo palyginti. Šį patiekalą tikrai verta išbandyti.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
271 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.81/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Riešutų pyragas su kefyru Žingsnis 1
Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi. Į juos supilkite kefyrą ir viską išplakite iki vientisos masės. Toliau maišydami į tešlą suberkite miltus, vaniliną ir kepimo miltelius.

Žingsnis 2

Riešutų pyragas su kefyru Žingsnis 2
Sudėkite graikinius riešutus į maišytuvo dubenį. Sumalkite juos vidutiniu greičiu, nuolat maišydami, kad viskas tolygiai susmulkėtų. Sudėkite graikinius riešutus į pyrago tešlą ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Riešutų pyragas su kefyru Žingsnis 3
Supilkite pyrago tešlą į riebalais išteptą formą. Dėkite keksą į 180 ℃ temperatūros orkaitę 45 minutėms. Šiek tiek atvėsinkite formoje, tada padėkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos