Publikavimo data: 2025-08-19
Riešutų pyragas su kefyru
Garsieji amerikietiški vaniliniai keksiukai per daugelį metų pavyko užkariauti daugybę širdžių. Jų variacijų skaičius tiesiog milžiniškas: su uogiene, glajumi, riešutais. Riešutų keksas ant kefyro gaunasi švelnus ir orus, tiesiog tirpstantis burnoje, o jo skonio negalima su niekuo palyginti. Šį patiekalą tikrai verta išbandyti.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi. Į juos supilkite kefyrą ir viską išplakite iki vientisos masės. Toliau maišydami į tešlą suberkite miltus, vaniliną ir kepimo miltelius.
Žingsnis 2
Sudėkite graikinius riešutus į maišytuvo dubenį. Sumalkite juos vidutiniu greičiu, nuolat maišydami, kad viskas tolygiai susmulkėtų. Sudėkite graikinius riešutus į pyrago tešlą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite pyrago tešlą į riebalais išteptą formą. Dėkite keksą į 180 ℃ temperatūros orkaitę 45 minutėms. Šiek tiek atvėsinkite formoje, tada padėkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.
Kategorijos