Publikavimo data: 2024-04-28
Riešutų štrudelis
Obuolius štrudeliui su riešutais geriausia rinktis žalius, šiek tiek rūgščius, tada desertas nebus per saldus. Tačiau pagrindinė paslaptis slypi tešloje - ji turi būti labai plona ir elastinga. Iš pirmo karto pasiekti tokį rezultatą sunku, todėl štrudelio su riešutais recepte bus naudojama sluoksniuota tešla, todėl bus daug lengviau paruošti skanų skanėstą. Galite imti bet kokius riešutus, tačiau dažniausiai pasirenkami graikiniai riešutai.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolių mišinį. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į gilų dubenį, suberkite pusę cukraus, 1 valgomąjį šaukštą miltų ir cinamoną. Kruopščiai išmaišykite ir palikite mišinį 20 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Paruoškite riešutus. Riešutus susmulkinkite peiliu arba trintuvu į nedidelius gabalėlius, kad jie vis dar būtų šiek tiek skirtingo dydžio. Suberkite džiūvėsėlius, likusį cukrų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suvyniokite štrudelį. Pabarstykite darbo paviršių likusiais miltais ir iškočiokite tešlą į stačiakampį. Nuo vieno krašto palikite 5 cm kraštą ir per visą lakštą sudėkite riešutų mišinį, o ant viršaus - obuolių mišinį. Įdarą uždenkite tešla nuo krašto, esančio arčiausiai įdubos, ir tvirtai susukite.
Žingsnis 4
Paruoškite štrudelį. Įmuškite kiaušinį. Dėkite štrudelį ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos, patepkite kiaušiniu. Šaukite štrudelį į įkaitintą 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitę ir kepkite 30-40 minučių, kol paruduos.
Kategorijos