Publikavimo data: 2024-04-05
Ritinėlis su džemu
Pasirodo, paruošti sausainių pagrindą nėra taip paprasta. Pirmą kartą šeimininkės dažnai jį perkepa. Dėl to vyniotinis ne susisuka taip, kaip turėtų, o lūžta. Klaida yra ta, kad biskvitas per ilgai buvo laikomas orkaitėje. Tačiau ši problema lengvai išsprendžiama - prieš susukdami jį gerai pamirkykite paprastoje saldžioje arbatoje. Tada tešla taps lankstesnė ir minkštesnė.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių pagrindą. Atskirkite trynius nuo baltymų. Giliame dubenyje suplakite trynius ir cukrų. Palaipsniui supilkite miltus ir kepimo miltelius. Maišykite iki vientisos masės. Atskirame dubenyje išplakite baltymus mažiausiu greičiu, kol susidarys standžios viršūnės. Įmaišykite baltymus į trynių mišinį ir išmaišykite. Perpilkite tešlą į pergamentu išklotą kepimo skardą ir pašaukite į 180 ℃ įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių.
Žingsnis 2
Susukite ritinį. Paruoštą skardą patepkite uogiene. Susukite desertą į glaudžią dešrelę ir palikite atvėsti.
Kategorijos