Publikavimo data: 2024-04-17
Ritinėlis su džemu
Uogienės suktinuko receptą galite pasigaminti patys arba naudoti parduotuvėje pirktą uogienę. Uogienės sudėtis paprasta: uogos, cukrus ir pektinas. Kad sausainių tešla pavyktų, naudokite šviežius produktus. Biskvitas ruošiamas orkaitėje iš aukščiausios rūšies kvietinių miltų, tačiau kartais dalis jų pakeičiama manų kruopomis arba krakmolu. Dėl to tešlos tekstūra tampa erdvi, o galutinis produktas gaunasi trapus. Galima iškepti vieną didelį ritinį arba kelis mažus ritinius.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Išplakite trynius su puse puodelio cukraus iki tirštų baltų putų. Baltymus su likusiu cukrumi plakite tol, kol susidarys standžios viršūnės. Supilkite išplaktus trynius į baltymus ir atsargiai išmaišykite. Suberkite persijotus miltus ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Dėkite tešlą į orkaitę kepti. Kepimo popierių patepkite sviestu, sudėkite ant jo sausainių tešlą ir išlyginkite, kad tolygiai iškeptų. Įdėkite tešlą į formą. Biskvitą kepkite karštoje 200 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių. Įsitikinkite, kad dugnas nesudegė.
Žingsnis 3
Suvyniokite sausainių tešlą į ritinį. Karštą tešlą aptepkite uogiene, nulupkite popierių ir susukite į ritinėlį.
Kategorijos