Publikavimo data: 2024-06-08
Romantiškas šokoladinis pyragas su grietinėlės sūriu
Viskas, kas siejama su šokoladu, apgaubta šiluma, jaukumu ir romantika. Kakavos aromatas ir iš tiesų išveja depresiją, gerina nuotaiką, jau nekalbant apie teigiamą poveikį visam organizmui. Toks pyragas papuoš šventinę puotą, šeimos susitikimus. Nors šiam desertui paruošti prireiks šiek tiek triūso virtuvėje, tai nepalyginama su džiaugsmu, kurį šeimai ir svečiams suteiks jo skonis ir aromatas.
Žingsnis 1
Suminkštėjusį sviestą trinkite su cukrumi arba plakite mikseriu. Sudėkite kiaušinius ir plakite mikseriu iki purumo.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Sudėkite juos į kiaušinių ir aliejaus mišinį ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Gautą masę perkelkite į formą ir kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų temperatūros orkaitėje apie 30 minučių. Iškepusį kepinį patikrinkite mediniu iešmeliu.
Žingsnis 3
Kremui išplakite grietinėlę su cukraus pudra, sudėkite 400 g kreminio sūrio ir toliau plakite iki norimos konsistencijos.
Žingsnis 4
Atvėsusį biskvitą perpjaukite į tris ar keturis pyragaičius ir aptepkite kremu. Likusį kreminį sūrį suplakite su kondensuotu pienu ir aptepkite torto viršų bei šonus. Ant torto viršaus ir šonų užpilkite ištirpintos grietinėlės ir šokolado glazūros, kad susidarytų lašelis.
Kategorijos