Publikavimo data: 2025-08-18
Romėniška pica su rūkyta dešra ir kumpiu
Romėniška pica skiriasi tuo, kad yra stačiakampio formos ir gana storo tešlos pagrindo. Dėl to ji yra sotesnė.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Šiltame piene ištirpinkite druską, cukrų ir mieles.
Žingsnis 2
Supilkite miltus ir užminkykite tešlą. Palikite 1 valandą, kad mielės suveiktų ir tešla pakiltų.
Žingsnis 3
Tešlą ištempkite į du stačiakampius pyragus. Dėkite juos ant aliejumi pateptos kepimo skardos.
Žingsnis 4
Paruoškite faršą. Siūlau gaminti skirtingus. Vieną picą sudarys rūkyta dešra, marinuoti agurkai ir pusiau kietas sūris. Antrąją sudarys kumpis, pomidorai ir sūdyta mocarela.
Žingsnis 5
Picų pagrindus aptepkite pomidorų padažu. Plonai supjaustykite dešreles ir daržoves ir išdėliokite jas ant tešlos.
Žingsnis 6
Sutarkuokite sūrius ir pabarstykite jais picą.
Žingsnis 7
Kepkite picą orkaitėje 10-15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos