Publikavimo data: 2024-06-24
Roupa Velha (Roupa Velha)
"Ropa Velha" arba "Roupa Velha" yra portugališkas patiekalas iš kopūstų, žuvies, kiaušinių ir bulvių. Patiekalo pavadinimas išvertus iš portugalų kalbos reiškia "seni drabužiai". Ir ne veltui! Jis paprastai gaminamas iš likučių, likusių nuo Kalėdų stalo. Ropa Velha sudėtyje yra portugališkų kopūstų, kurie Rusijai yra gana egzotiškas produktas. Jį galite pakeisti špinatais. Vietoj menkės galite naudoti bet kokią jums patinkančią žuvį: ne tik baltąją, bet ir raudonąją.
Žingsnis 1
Virtas bulves ir kiaušinį supjaustykite mažais kubeliais. Virtą menkės filė supjaustykite mažais gabalėliais. Jei žuvyje yra kaulų, išimkite juos.
Žingsnis 2
Portugalų salotas suplėšykite rankomis arba supjaustykite mažais gabalėliais peiliu.
Žingsnis 3
Puode arba gilioje keptuvėje ištirpinkite 50 g sviesto. Suberkite čiobrelių lapelius ir maltą kalendrą. Įspauskite porą skiltelių česnako. Viską išmaišykite ir kaitinkite 1 minutę, kad prieskoniai ir česnakai "atsiskleistų".
Žingsnis 4
Į puodą suberkite portugališkas salotas, bulves, menkę ir kiaušinį. Įberkite žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.
Žingsnis 5
Viską išmaišykite ir 5 minutes kaitinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 6
Patiekalą išdėliokite lėkštėse ir papuoškite čiobrelių šakelėmis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos