Publikavimo data: 2024-04-08
Rožinė lašiša orkaitėje
Papuoškite vakarienę, suteikite sodrų ir subtilų rausvosios lašišos skonį orkaitėje. Receptai su nuotraukomis yra populiarūs, tačiau visų pirma svarbu laikytis proporcijų. Ši žuvis dėl riebios, sultingos mėsos plačiai naudojama kulinarijoje. Rausvoji lašiša yra vienintelė žuvų rūšis, kurios judėjimas jūros vandenyse toks neaiškus ir chaotiškas, kad iki šiol negali būti moksliškai ištirtas. Rausvoji lašiša folijoje orkaitėje - receptas, kurio dietinė sudėtis ir gaminimo būdas leidžia išsaugoti visus produktų privalumus.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Po to, kai rausvoji lašiša pabuvo šaldytuve, išimkite ją iš pakuotės, sudėkite į sietelį ir leiskite jai nusausėti. Nuvalykite popieriniais rankšluosčiais. Kiekvieną žuvies gabalėlį pagardinkite druska, prieskoniais ir pipirais.
Žingsnis 2
Pasigaminkite ruošinį. Uždenkite formą folija, kad turinį būtų galima uždengti ir iš viršaus. Sudėkite filė į formą arti viena kitos. Pomidorus supjaustykite žiedais, o sūrį sutarkuokite stambia tarka. Žuvį uždenkite pomidorais ir ant kiekvieno gabalėlio užbarstykite sūrio. Viršų uždenkite šonuose palikta folija. Jis neturi būti sandarus, galima naudoti nedidelius tarpus.
Žingsnis 3
Iškepkite rausvąją lašišą. Pasiųskite filė su pomidorais ir sūriu į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 20 minučių. Sūris turi tapti auksinis ir išsilydyti.
Žingsnis 4
Patiekite. Kadangi rausvoji lašiša jau padalinta į filė, ją labai lengva išimti iš formos porcijomis. Todėl iškepę patiekalą išjunkite orkaitę, išimkite formą ir išdėliokite į lėkštes kvapnios, apetitą žadinančios žuvies porcijas.
Kategorijos