Rožinė lašiša orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Rožinė lašiša orkaitėje

Papuoškite vakarienę, suteikite sodrų ir subtilų rausvosios lašišos skonį orkaitėje. Receptai su nuotraukomis yra populiarūs, tačiau visų pirma svarbu laikytis proporcijų. Ši žuvis dėl riebios, sultingos mėsos plačiai naudojama kulinarijoje. Rausvoji lašiša yra vienintelė žuvų rūšis, kurios judėjimas jūros vandenyse toks neaiškus ir chaotiškas, kad iki šiol negali būti moksliškai ištirtas. Rausvoji lašiša folijoje orkaitėje - receptas, kurio dietinė sudėtis ir gaminimo būdas leidžia išsaugoti visus produktų privalumus.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
131 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rožinė lašiša orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Po to, kai rausvoji lašiša pabuvo šaldytuve, išimkite ją iš pakuotės, sudėkite į sietelį ir leiskite jai nusausėti. Nuvalykite popieriniais rankšluosčiais. Kiekvieną žuvies gabalėlį pagardinkite druska, prieskoniais ir pipirais.

Žingsnis 2

Rožinė lašiša orkaitėje Žingsnis 2
Pasigaminkite ruošinį. Uždenkite formą folija, kad turinį būtų galima uždengti ir iš viršaus. Sudėkite filė į formą arti viena kitos. Pomidorus supjaustykite žiedais, o sūrį sutarkuokite stambia tarka. Žuvį uždenkite pomidorais ir ant kiekvieno gabalėlio užbarstykite sūrio. Viršų uždenkite šonuose palikta folija. Jis neturi būti sandarus, galima naudoti nedidelius tarpus.

Žingsnis 3

Rožinė lašiša orkaitėje Žingsnis 3
Iškepkite rausvąją lašišą. Pasiųskite filė su pomidorais ir sūriu į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 20 minučių. Sūris turi tapti auksinis ir išsilydyti.

Žingsnis 4

Rožinė lašiša orkaitėje Žingsnis 4
Patiekite. Kadangi rausvoji lašiša jau padalinta į filė, ją labai lengva išimti iš formos porcijomis. Todėl iškepę patiekalą išjunkite orkaitę, išimkite formą ir išdėliokite į lėkštes kvapnios, apetitą žadinančios žuvies porcijas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos