Publikavimo data: 2025-08-18
Rožiniai sausainiai su graikinių riešutų įdaru
Šis receptas - tai labai skanus ir aromatingas sausainis, kurio pagrindą sudaro švelni tešla ir maistingi riešutai. Deserto paruošimas neužima daug laiko ir nereikalauja daug ingredientų. Šiame recepte įdarui naudojami graikiniai riešutai, tačiau juos galima pakeisti bet kokiais kitais riešutais - pavyzdžiui, migdolais arba lazdyno riešutais. Jei norite paįvairinti sausainius, į juos įmaišykite smulkintų uogų arba vaisių. Jie suteiks malonaus skonio ir šiek tiek rūgštelės.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir sudėkite sviestą. Tada peiliu sukapokite ingredientus, kad jie susimaišytų. Supilkite mišinį į gilų dubenį. Sudėkite grietinę, kiaušinių trynius ir kepimo sodą. Kruopščiai išmaišykite mišinį iki vientisos masės, tada užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į atskirą indą sudėkite kiaušinių baltymus. Tada mikseriu suplakite ingredientus, kad gautųsi bezė. Plakant į baltymus suberkite cukrų. Smulkiai sukapokite graikinius riešutus.
Žingsnis 3
Paruoškite sausainius. Atplėškite nedidelį gabalėlį tešlos ir iškočiokite jį ant darbinio paviršiaus maždaug 5 mm storio sluoksniu. Tuomet tešlą aptepkite paruošta bezė ir apibarstykite smulkintais riešutais. Tada suvyniokite tešlą į tvirtą ritinį. Supjaustykite jį vienodais gabalėliais. Po to kiekvieną gabalėlį šiek tiek suspauskite, kad jis įgautų "rožės" formą. Veiksmus pakartokite su visa tešla.
Žingsnis 4
Paruoškite desertą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Ant kepimo skardos padėkite pergamentinio popieriaus lakštą ir ant jo sudėkite sausainių ruošinius surinkta puse žemyn. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę 15-20 minučių. Atvėsinkite sausainius ir patiekite.
Kategorijos