Rožių formos sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Rožių formos sausainiai

Jei iškepsite daug rožių formos sausainių, galite pasigaminti visą valgomą puokštę. Pabandykite į tešlą įpilti raudonų ar kitų dažų, tada puokštė bus dar panašesnė į tikrą puokštę. O jei žiedlapius iš karto apvyniosite saldžiu šiaudeliu, tada rožės turės kotelius ir jas galėsite įdėti į nedidelę vazelę. Be grožio, tokie sausainiai dėl vanilinio cukraus gaunasi labai kvapnūs, skanūs ir švelnūs. Prieš patiekdami apibarstykite juos cukraus pudra, cinamonu arba jų abiejų mišiniu.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
312 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
64 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.58/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Rožių formos sausainiai Žingsnis 1
Iškepkite rožių žiedlapius. Kiaušinius gerai išplakite plaktuvu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišykite su soda ir dalimis įmaišykite į tešlą. Pergamentą ištepkite sviestu. Šaukštu dėkite tešlą ant pergamento, ji išsisklaidys, todėl palikite vietos tarp formuojamų apskritimų. Dėkite sausainius į orkaitę. Išimkite juos, kai tik kraštai pradės ruduoti, maždaug po 5 minučių.

Žingsnis 2

Rožių formos sausainiai Žingsnis 2
Suformuokite rožes. Šį veiksmą atlikite labai greitai, mūvėdami pirštines arba rankšluosčius, kol sausainiai karšti ir elastingi. Suvyniokite vieną sausainį į vamzdelį ir užspauskite vieną jo galą - tai bus apačia. Paimkite antrą sausainį, apvyniokite aplink pirmąją "rožę", užspausdami apačią. Tą patį padarykite su trečiuoju žiedlapiu. Taip pat suformuokite kitas rožes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos