Publikavimo data: 2025-08-18
Rožių formos sausainiai
Jei iškepsite daug rožių formos sausainių, galite pasigaminti visą valgomą puokštę. Pabandykite į tešlą įpilti raudonų ar kitų dažų, tada puokštė bus dar panašesnė į tikrą puokštę. O jei žiedlapius iš karto apvyniosite saldžiu šiaudeliu, tada rožės turės kotelius ir jas galėsite įdėti į nedidelę vazelę. Be grožio, tokie sausainiai dėl vanilinio cukraus gaunasi labai kvapnūs, skanūs ir švelnūs. Prieš patiekdami apibarstykite juos cukraus pudra, cinamonu arba jų abiejų mišiniu.
Žingsnis 1
Iškepkite rožių žiedlapius. Kiaušinius gerai išplakite plaktuvu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišykite su soda ir dalimis įmaišykite į tešlą. Pergamentą ištepkite sviestu. Šaukštu dėkite tešlą ant pergamento, ji išsisklaidys, todėl palikite vietos tarp formuojamų apskritimų. Dėkite sausainius į orkaitę. Išimkite juos, kai tik kraštai pradės ruduoti, maždaug po 5 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite rožes. Šį veiksmą atlikite labai greitai, mūvėdami pirštines arba rankšluosčius, kol sausainiai karšti ir elastingi. Suvyniokite vieną sausainį į vamzdelį ir užspauskite vieną jo galą - tai bus apačia. Paimkite antrą sausainį, apvyniokite aplink pirmąją "rožę", užspausdami apačią. Tą patį padarykite su trečiuoju žiedlapiu. Taip pat suformuokite kitas rožes.
Kategorijos