Rudens tortas iš morkų biskvito ir sviestinio kremo su žemės riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Rudens tortas iš morkų biskvito ir sviestinio kremo su žemės riešutais

Skanus rudeninis pyragas ir spalvomis, ir gaminiais. Jį sudaro pyragaičiai su morkomis. Jos suteikia biskvitui sultingumo, saldumo ir spalvos. Neišsigąskite, jis neatrodo kaip daržovių salotos. Ypatingo skonio desertui suteikia skanaus sviestinio kremo sluoksnis ir žemės riešutai.
Gaminimo laikas
390 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
340 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Rudens tortas iš morkų biskvito ir sviestinio kremo su žemės riešutais Žingsnis 1
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, vaniliniu cukrumi ir prieskoniais. Kiaušinius plakite mikseriu, palaipsniui įmaišydami cukrų, 5-7 minutes. Mišinys turėtų pašviesėti ir padidėti. Toliau plakant supilkite saulėgrąžų aliejų. Keliais etapais supilkite sausą mišinį ir paruoštas morkas, atsargiai išmaišykite plakikliu arba mentele, kad išliktų oro. Supilkite sausainių tešlą ant kepimo skardos, išlyginkite ir kepkite 180 °C temperatūroje 20 minučių, kol iškeps.

Žingsnis 2

Rudens tortas iš morkų biskvito ir sviestinio kremo su žemės riešutais Žingsnis 2
Sviestą su milteliniu cukrumi plakite didžiausiu greičiu 5-7 minutes. Nesumažindami greičio trimis etapais sudėkite kreminį sūrį. Kai kremas taps vientisas, nustokite plakti. Padalykite jį į penkias porcijas.

Žingsnis 3

Rudens tortas iš morkų biskvito ir sviestinio kremo su žemės riešutais Žingsnis 3
Atvėsusį pyragą išlyginkite ir supjaustykite į keturias juostas. Atpjovas susmulkinkite blenderiu. Kiekvieną juostelę aptepkite kremu ir apibarstykite žemės riešutais. Palikite 10-15 minučių, kad įmirktų ir suminkštėtų.

Žingsnis 4

Rudens tortas iš morkų biskvito ir sviestinio kremo su žemės riešutais Žingsnis 4
Labai atsargiai surinkite tortą. Pirmiausia suvyniokite vieną juostelę, vertikaliai padėkite ją ant pagrindo, kitą pyragą dėkite tiesiai prie pjūvio ir apvyniokite aplink pirmąjį. Taip atsargiai sudėkite visas juosteles, suformuodami tortą. Torto viršų ir šonus aptepkite kremu, apibarstykite žemės riešutais ir sausainių trupiniais. Dėkite į šaldytuvą 5 valandoms pasimarinuoti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, šalti desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, pyragai, Naujųjų metų desertai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pyragai su varške, desertai su varške, desertai su grietine

Kategorijos