Publikavimo data: 2025-08-18
Rūgštynių sriuba su kiauliena ir bulvėmis
Rūgštynės yra vitaminų ir vaistinių medžiagų turintis augalas, gerinantis odos sveikatą, kepenų veiklą, virškinimą ir padedantis gydyti žaizdas. Ilgą laiką Rusijoje į rūgštynes nebuvo rimtai žiūrima. Tik pastaraisiais amžiais jos užėmė deramą vietą rusų virtuvėje. Iki šiol rūgštynės naudojamos tiek labai paprastiems, tiek sudėtingiems patiekalams gaminti. Iš jų gaminami pirmieji patiekalai, salotos, užkandžiai, garnyrai ir padažai. Jaunų rūgštynių šaknyse yra daug sulčių, todėl iš jų galima gaminti šviežias daržovių sultis.
Žingsnis 1
Sudėkite mėsą į puodą su vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Sudėkite bulvių kubelius ir virkite dar 20 minučių.
Žingsnis 2
Keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinis. Tada sudėkite morkas.
Žingsnis 3
Sudėkite visas keptas daržoves ir rūgštynes į puodą. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Virkite sriubą dar apie 15 minučių ant silpnos ugnies.
Kategorijos