Rūkyta žuvis keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Rūkyta žuvis keptuvėje

Ekspresinis žuvies rūkymo namuose būdas. Taip paruošta žuvis būna sultinga ir skani. Dėl rūkymo žuvis įgauna sodrų dūmų skonį. Jums reikės tik kelių ingredientų.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
81 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
5 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.12/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Išvalykite žuvį, supjaustykite ją gabalėliais.

Žingsnis 2

Paruoškite sūrymą (ištirpinkite druską vandenyje).

Žingsnis 3

Tada 1-2 valandoms įdėkite žuvį į sūrymą. Ant keptuvės užpilkite 1 cm storio pjuvenų sluoksnį, apšlakstykite vandeniu. Viską uždenkite folija.

Žingsnis 4

Rūkyta žuvis keptuvėje Žingsnis 4
Tada ištraukite žuvį iš sūrymo, nusausinkite ją rankšluosčiu ir padėkite ant folijos. Folijoje padarykite skylutes.

Žingsnis 5

Uždenkite folija, o tada dangčiu. Kai tik pasirodys dūmai, kepkite 10-15 minučių. Žuvis bus skani, o jos skonis - rūkytas. Tačiau ne per daug dūminga.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos