Publikavimo data: 2025-08-19
Rūkyta žuvis keptuvėje
Ekspresinis žuvies rūkymo namuose būdas. Taip paruošta žuvis būna sultinga ir skani. Dėl rūkymo žuvis įgauna sodrų dūmų skonį. Jums reikės tik kelių ingredientų.
Žingsnis 1
Išvalykite žuvį, supjaustykite ją gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite sūrymą (ištirpinkite druską vandenyje).
Žingsnis 3
Tada 1-2 valandoms įdėkite žuvį į sūrymą. Ant keptuvės užpilkite 1 cm storio pjuvenų sluoksnį, apšlakstykite vandeniu. Viską uždenkite folija.
Žingsnis 4
Tada ištraukite žuvį iš sūrymo, nusausinkite ją rankšluosčiu ir padėkite ant folijos. Folijoje padarykite skylutes.
Žingsnis 5
Uždenkite folija, o tada dangčiu. Kai tik pasirodys dūmai, kepkite 10-15 minučių. Žuvis bus skani, o jos skonis - rūkytas. Tačiau ne per daug dūminga.
Kategorijos