Publikavimo data: 2025-08-20
Rutuliukai su datulėmis, žemės riešutais ir linų sėklomis
Naudingi ir skanūs sausainiai. Puikiai tinka šeimos arbatos vakarėliui.
Žingsnis 1
Sumalkite avižinius dribsnius blenderiu. Sudėkite linų sėklas ir dar kartą malkite 1 minutę.
Žingsnis 2
Užpilkite datules verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutes. Išimkite kauliukus. Sudėkite datules į trintuvą ir maišykite 2 minutes.
Žingsnis 3
Suberkite miltus ir kepimo miltelius ir vėl viską išplakite mikseriu. Susmulkinkite žemės riešutus ir įmaišykite į tešlą.
Žingsnis 4
Į gilų dubenį sudėkite maišytuvo mišinį ir įpilkite apie 50-70 ml vandens. Gerai išmaišykite ir palikite 5 minutes.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Šlapiomis rankomis iš tešlos iškočiokite nedidelius rutuliukus. Dėkite sausainius į orkaitę 15-20 minučių.
Kategorijos