Rutuliukai su datulėmis, žemės riešutais ir linų sėklomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Rutuliukai su datulėmis, žemės riešutais ir linų sėklomis

Naudingi ir skanūs sausainiai. Puikiai tinka šeimos arbatos vakarėliui.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
362 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
57 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Rutuliukai su datulėmis, žemės riešutais ir linų sėklomis Žingsnis 1
Sumalkite avižinius dribsnius blenderiu. Sudėkite linų sėklas ir dar kartą malkite 1 minutę.

Žingsnis 2

Rutuliukai su datulėmis, žemės riešutais ir linų sėklomis Žingsnis 2
Užpilkite datules verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutes. Išimkite kauliukus. Sudėkite datules į trintuvą ir maišykite 2 minutes.

Žingsnis 3

Rutuliukai su datulėmis, žemės riešutais ir linų sėklomis Žingsnis 3
Suberkite miltus ir kepimo miltelius ir vėl viską išplakite mikseriu. Susmulkinkite žemės riešutus ir įmaišykite į tešlą.

Žingsnis 4

Rutuliukai su datulėmis, žemės riešutais ir linų sėklomis Žingsnis 4
Į gilų dubenį sudėkite maišytuvo mišinį ir įpilkite apie 50-70 ml vandens. Gerai išmaišykite ir palikite 5 minutes.

Žingsnis 5

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Šlapiomis rankomis iš tešlos iškočiokite nedidelius rutuliukus. Dėkite sausainius į orkaitę 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, šalti užkandžiai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 10 minučių, pusryčiai, užkandžiai, pomidorų sezonas, brusketos, užkandžiai naujiems metams, nauji pažįstamų veidai su pinc rojaus pomidorais, receptų knyga, pomidorų užkandžiai, pusryčiai su sūriu

Kategorijos