Ryški citrusinių vaisių panna cotta su mandarinais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Ryški citrusinių vaisių panna cotta su mandarinais

Panna cotta į kulinariją atkeliavo iš šiaurinių Italijos regionų ir įsimylėjo savo subtilumu, ryškiu skoniu. Iš pradžių tai buvo grietinėlės pudingas arba grietinėlės želė, vėliau ji buvo pradėta derinti su vaisių sluoksniais, todėl atsirado labai ryškios išvaizdos ir skonio desertas. Šiame recepte kreminė želė derinama su mandarinų želė, ir šio skanėsto neįmanoma nepamėgti, juolab kad jį lengva pagaminti.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
121 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (41 bal.)

Žingsnis 1

Ryški citrusinių vaisių panna cotta su mandarinais Žingsnis 1
Želatiną abiejų rūšių želė mirkykite skirtinguose induose. Supilkite grietinėlę į puodą, suberkite cukrų, užvirinkite ir išjunkite ugnį. Leiskite cukrui ištirpti.

Žingsnis 2

Ryški citrusinių vaisių panna cotta su mandarinais Žingsnis 2
Į karštą grietinėlę sudėkite iš to paties indelio išmirkytą želatiną ir maišykite, kol ji ištirps. Supilkite grietinėlės želė į dubenėlį ir palikite sustingti.

Žingsnis 3

Ryški citrusinių vaisių panna cotta su mandarinais Žingsnis 3
Susmulkinkite mandarinus trintuvu ir pertrinkite per sietelį. Ištirpinkite želatiną iš antrojo indo ir sumaišykite su mandarinų tyrele. Kai kreminė želė sustings, supilkite mandarinų želė ir atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, grietinėlės ir pieno desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, panna cotta, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga

Kategorijos