Publikavimo data: 2025-08-17
Ryški citrusinių vaisių panna cotta su mandarinais
Panna cotta į kulinariją atkeliavo iš šiaurinių Italijos regionų ir įsimylėjo savo subtilumu, ryškiu skoniu. Iš pradžių tai buvo grietinėlės pudingas arba grietinėlės želė, vėliau ji buvo pradėta derinti su vaisių sluoksniais, todėl atsirado labai ryškios išvaizdos ir skonio desertas. Šiame recepte kreminė želė derinama su mandarinų želė, ir šio skanėsto neįmanoma nepamėgti, juolab kad jį lengva pagaminti.
Žingsnis 1
Želatiną abiejų rūšių želė mirkykite skirtinguose induose. Supilkite grietinėlę į puodą, suberkite cukrų, užvirinkite ir išjunkite ugnį. Leiskite cukrui ištirpti.
Žingsnis 2
Į karštą grietinėlę sudėkite iš to paties indelio išmirkytą želatiną ir maišykite, kol ji ištirps. Supilkite grietinėlės želė į dubenėlį ir palikite sustingti.
Žingsnis 3
Susmulkinkite mandarinus trintuvu ir pertrinkite per sietelį. Ištirpinkite želatiną iš antrojo indo ir sumaišykite su mandarinų tyrele. Kai kreminė želė sustings, supilkite mandarinų želė ir atvėsinkite.
Kategorijos