Publikavimo data: 2024-06-09
Ryškiaspalvis gimtadienio tortas su ananasų gabalėliais
Šis skanus ir labai gražus tortas puikiai tinka pradžiuginti artimuosius ir atšvęsti ypatingą dieną. Dėl sudėtyje esančių ananasų gabalėlių ir želė tortas yra ryškus ir spalvingas. Galite naudoti bet kokią vaisių ar uogų želė pagal savo skonį. Patiekalas paruošiamas gana paprastai, tik jį reikia įdėti į šaldytuvą ir palaukti, kol sluoksniai sukietės.
Žingsnis 1
Nuslopinkite sausainių paruošimą. Baltymus su cukrumi plakite plaktuvu arba mikseriu, kol pasidarys standžios putos. Toliau plakite mišinį, po vieną įmaišydami kiaušinių trynius, iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Išsijokite miltus. Sumaišykite su krakmolu ir supilkite į kiaušinių masę. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paimkite kepimo indą ir išklokite jį pergamentiniu popieriumi. Supilkite tešlą į formą ir kepkite iki 170-180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Išimkite sausainius ir leiskite atvėsti formoje.
Žingsnis 4
Toliau ruoškite kremą. Grietinėlę sumaišykite su grietine ir cukrumi, įmaišykite vanilės. Išplakite.
Žingsnis 5
Išimkite atvėsusius sausainius iš formos ir perpjaukite pusiau. Biskvito dugną pamirkykite ananasų sirupe. Biskvitą tolygiai aptepkite kremu. Tolygiai išdėliokite ananasų griežinėlius ir uždenkite kita biskvito puse.
Žingsnis 6
Antrąjį pyragą pamirkykite tokiu pat būdu ir aptepkite kremu. Dėkite tortą į šaldytuvą kelioms valandoms, kol kremas sukietės.
Žingsnis 7
Paruoškite želė pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Leiskite jai šiek tiek atvėsti. Išimkite pyragą iš šaldytuvo, papuošimui išdėliokite ananasų gabalėlius. Vaisių gabalėlius užpildykite želė. Vėl grąžinkite tortą į šaldytuvą.
Žingsnis 8
Kai želė sustings, išimkite tortą iš šaldytuvo, aptepkite šonus kremu ir apibarstykite kokoso drožlėmis. Palikite tortą šaldytuve porai valandų, kol sustings.
Kategorijos