Ryškus braškių ledų tortas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Ryškus braškių ledų tortas

Sunku įsivaizduoti ką nors skanesnio už braškių ledų tortą. Gaivus, šviesus ir vasariškas, jame dera braškių skonis, kondensuoto pieno, sviesto ir grietinėlės kreminė tekstūra. Šį desertą malonu patiekti ir per šventes, ir įprastą karštą vasaros dieną, kai norisi pasimėgauti saldumynais ir kartu atvėsti. Jį paruošti nėra sudėtinga ir gali pagaminti daugelis mėgėjų virėjų.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
273 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.09/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryškus braškių ledų tortas Žingsnis 1
Sausainius sutrinkite į smulkius trupinius mikseriu. Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į sausainius, išmaišykite. Sudėkite masę į formą, kurios dugnas išklotas kepimo pergamentu, o šonai - maistine plėvele. Gerai išmaišykite stikline ar šaukštu ir dėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Ryškus braškių ledų tortas Žingsnis 2
Sutrinkite braškes blenderiu. Pertrinkite per sietelį, kad minkštimas atsiskirtų nuo sėklų. Sudėkite į ją 3 kiaušinių trynius ir cukrų, išmaišykite. Tada čia siųskite suminkštėjusį sviestą, vėl išmaišykite ir pastatykite ant silpnos ugnies. Užvirinkite ir išjunkite.

Žingsnis 3

Ryškus braškių ledų tortas Žingsnis 3
Išplakite grietinėlę nedideliu greičiu, suberkite vanilinį cukrų. Tada supilkite kondensuotą pieną, išmaišykite. Į braškes supilkite 1/3 šio grietinėlės mišinio, išmaišykite.

Žingsnis 4

Ryškus braškių ledų tortas Žingsnis 4
Išimkite plutą iš šaldytuvo. Ant jos po 3 valgomuosius šaukštus kreminės braškių ir grietinėlės masės. Ant viršaus užtepkite kreminės masės, išlyginkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos