Publikavimo data: 2024-05-26
Ryškus braškių ledų tortas
Sunku įsivaizduoti ką nors skanesnio už braškių ledų tortą. Gaivus, šviesus ir vasariškas, jame dera braškių skonis, kondensuoto pieno, sviesto ir grietinėlės kreminė tekstūra. Šį desertą malonu patiekti ir per šventes, ir įprastą karštą vasaros dieną, kai norisi pasimėgauti saldumynais ir kartu atvėsti. Jį paruošti nėra sudėtinga ir gali pagaminti daugelis mėgėjų virėjų.
Žingsnis 1
Sausainius sutrinkite į smulkius trupinius mikseriu. Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į sausainius, išmaišykite. Sudėkite masę į formą, kurios dugnas išklotas kepimo pergamentu, o šonai - maistine plėvele. Gerai išmaišykite stikline ar šaukštu ir dėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Sutrinkite braškes blenderiu. Pertrinkite per sietelį, kad minkštimas atsiskirtų nuo sėklų. Sudėkite į ją 3 kiaušinių trynius ir cukrų, išmaišykite. Tada čia siųskite suminkštėjusį sviestą, vėl išmaišykite ir pastatykite ant silpnos ugnies. Užvirinkite ir išjunkite.
Žingsnis 3
Išplakite grietinėlę nedideliu greičiu, suberkite vanilinį cukrų. Tada supilkite kondensuotą pieną, išmaišykite. Į braškes supilkite 1/3 šio grietinėlės mišinio, išmaišykite.
Žingsnis 4
Išimkite plutą iš šaldytuvo. Ant jos po 3 valgomuosius šaukštus kreminės braškių ir grietinėlės masės. Ant viršaus užtepkite kreminės masės, išlyginkite.
Kategorijos