Publikavimo data: 2024-06-09
Ryškus šokoladinis pyragas su vaisiais ir zefyrais
Šokoladinis pyragas su vaisiais ir zefyrais ruošiamas "Oreo" sausainių pagrindu, tačiau dėl to jo skonis nė kiek nenukenčia. Verta pridėti ryškių citrusinių vaisių, zefyrų, švelnaus ir erdvaus kremo - ir tortas įgaus įmantrią išvaizdą bei taps visaverčiu desertu net ir šventiniam renginiui. Jis toks pat įspūdingas savo paprastumu, kaip ir skoniu. Tokiam pyragui nereikia jokių ypatingų išlaidų, o su jo paruošimu gali susidoroti ir pradedantieji virėjai.
Žingsnis 1
Pagrindui sutrinkite sausainius, sumaišykite su kambario temperatūros sviestu. Tada paskleiskite ant lėkštės, uždėkite kepimo žiedą ir uždenkite maistine plėvele. Įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Putoms ruošti supilkite zefyrus į dubenį ir 20 sekundžių trukmės impulsais kaitinkite mikrobangų krosnelėje. Kai jis pakankamai ištirps, toliau kaitindami supilkite 250 g grietinėlės. Tada supilkite ištirpintą šokoladą. Išmaišykite iki vientisos masės. Likusią grietinėlę išplakite mikseriu iki piko.
Žingsnis 3
Atšaldytą šokolado mišinį sumaišykite su plakta grietinėle ir supilkite ant torto pagrindo. Dėkite į šaldytuvą per naktį.
Žingsnis 4
Norint paruošti ganache, pašildykite šiek tiek grietinėlės ir sumaišykite ją su ištirpintu šokoladu. Išmaišykite, tada supilkite ant torto, padarykite ruoželius, sluoksniuokite mandarinų skilteles ir zefyrus. Ant viršaus užpilkite ganache.
Kategorijos