Rytietiško stiliaus baklažanai padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Rytietiško stiliaus baklažanai padaže

Rytietiški baklažanai - apetitą žadinantis patiekalas, paruoštas pagal kinų receptą. Jis pasižymi aštriu skoniu, kurį lemia aitriųjų paprikų, imbiero ir česnako derinys. Jei pageidaujate nuosaikesnio skonio derinio, išbraukite arba pakeiskite vieną iš ingredientų - patiekalas vis tiek bus labai skanus ir maistingas. Įdomu tai, kad baklažanai yra mažai kaloringas produktas, todėl patiekalas yra dietinis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.27/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rytietiško stiliaus baklažanai padaže Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Į keptuvę arba puodą įpilkite aliejaus ir pastatykite ant ugnies, kad įkaistų. Įmuškite kiaušinius, atskirkite trynį nuo baltymo. Kiaušinio baltymą sudėkite į dubenį, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus krakmolo ir truputį vandens, išmaišykite. Paruoštus baklažanus kruopščiai išspauskite nuo sulčių, tada kiekvieną gabalėlį pamerkite į tešlą. Po to baklažanus dalimis siųskite į verdantį aliejų ir kepkite, kol paruduos.

Žingsnis 2

Rytietiško stiliaus baklažanai padaže Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Tada į įkaitusį aliejų sudėkite imbierą, česnaką ir aštriąją papriką. Kepkite ingredientus 1 minutę. Kai pasklis aiškus aromatas, sudėkite saldžiąsias paprikas ir svogūnus ir išmaišykite. Tada į keptuvę supilkite sojų padažą, pomidorų pastą ir ryžių actą, suberkite cukrų ir vandenį, dar kartą išmaišykite. Uždenkite padažą dangčiu ir troškinkite 5-7 minutes.

Žingsnis 3

Rytietiško stiliaus baklažanai padaže Žingsnis 3
Baigti gaminti. Likusį krakmolą sumaišykite su vandeniu, tada supilkite tirštiklį į keptuvę, išmaišykite. Po to į padažą sudėkite baklažanus. Dar kartą kruopščiai išmaišykite ingredientus, po to nuimkite patiekalą nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos