Publikavimo data: 2024-06-22
Rytietiško stiliaus baklažanai padaže
Rytietiški baklažanai - apetitą žadinantis patiekalas, paruoštas pagal kinų receptą. Jis pasižymi aštriu skoniu, kurį lemia aitriųjų paprikų, imbiero ir česnako derinys. Jei pageidaujate nuosaikesnio skonio derinio, išbraukite arba pakeiskite vieną iš ingredientų - patiekalas vis tiek bus labai skanus ir maistingas. Įdomu tai, kad baklažanai yra mažai kaloringas produktas, todėl patiekalas yra dietinis.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Į keptuvę arba puodą įpilkite aliejaus ir pastatykite ant ugnies, kad įkaistų. Įmuškite kiaušinius, atskirkite trynį nuo baltymo. Kiaušinio baltymą sudėkite į dubenį, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus krakmolo ir truputį vandens, išmaišykite. Paruoštus baklažanus kruopščiai išspauskite nuo sulčių, tada kiekvieną gabalėlį pamerkite į tešlą. Po to baklažanus dalimis siųskite į verdantį aliejų ir kepkite, kol paruduos.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Tada į įkaitusį aliejų sudėkite imbierą, česnaką ir aštriąją papriką. Kepkite ingredientus 1 minutę. Kai pasklis aiškus aromatas, sudėkite saldžiąsias paprikas ir svogūnus ir išmaišykite. Tada į keptuvę supilkite sojų padažą, pomidorų pastą ir ryžių actą, suberkite cukrų ir vandenį, dar kartą išmaišykite. Uždenkite padažą dangčiu ir troškinkite 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Likusį krakmolą sumaišykite su vandeniu, tada supilkite tirštiklį į keptuvę, išmaišykite. Po to į padažą sudėkite baklažanus. Dar kartą kruopščiai išmaišykite ingredientus, po to nuimkite patiekalą nuo ugnies.
Kategorijos