Publikavimo data: 2024-04-09
Rytinis meridianas.
"Meridian Riette" - tai klasikinis lašišos riestainis. Patiekalas - tai švelni masė iš keptos lašišos ir varškės. Skirtingai nei paštetas, rietė turi didesnę struktūrą. Į jo konsistenciją įeina žuvies gabalėliai arba skaidulos. Šis tradicinis prancūziškas užkandis paprastai patiekiamas su duona. Šiame recepte siūlome pasigaminti skanų sumuštinį su riet, kuris puikiai tinka pusryčiams ar užkandžiui.
Žingsnis 1
Lašišą supjaustykite į kelias vienodo pločio dalis. Atskirkite žuvį nuo odos.
Žingsnis 2
Kepimo indą išklokite folija. Ant folijos išdėliokite lašišos gabalėlius, pridėkite rozmarino šakelę. Žuvį pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Lašišą apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Uždenkite formą folija ir 15-20 minučių siųskite į 180 °C temperatūros orkaitę.
Žingsnis 3
Išimkite formą iš orkaitės, nuimkite foliją ir leiskite lašišai atvėsti. Iškepusią lašišą sudėkite į gilų dubenį ir susmulkinkite šakute.
Žingsnis 4
Į lašišą supilkite citrinos sultis ir varškę. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Lašišos riestainis paruoštas.
Žingsnis 5
Paskrudinkite skrudintos duonos riekes ant sausos keptuvės arba skrudintuvėje. Vieną skrebučio riekelę patepkite lašišos riekele. Ant ryto uždėkite aisbergo lapų ir keletą porų žiedų.
Žingsnis 6
Viršų uždenkite antruoju skrebučiu. Perpjaukite sumuštinį įstrižai. Sumuštinis "Meridian Riette" paruoštas. Mėgaukitės!
Kategorijos