Publikavimo data: 2024-06-22
Ryžių, ešerių ir pomidorų troškinys
Jūrų ešerys turi švelnią baltą mėsą. Tai mažai riebalų turinti žuvis, todėl puikiai tinka dietiniams tikslams. Iš ešerių ruoškite pirmuosius, antruosius patiekalus, užkandžius ir salotas. Siūlome paruošti skanų ir sotų troškinį su ryžiais, ešeriais ir vyšniniais pomidorais po apetitą žadinančia sūrio plutele. Dėl kreminio įdaro troškinys bus švelnus ir orus. Šis patiekalas puikiai tinka šeimos vakarienei. Patiekite troškinį su šviežia juoda, pilka arba barzdota duona.
Žingsnis 1
Ryžius kelis kartus nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite sietelyje. Ryžius suberkite į nedidelį dubenėlį arba puodą, užpilkite stikline šalto vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Dėkite ryžius ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite ryžius dangčiu. Virkite 10-15 minučių ant mažiausios ugnies, kol vanduo visiškai įsigers. Išvirusius ryžius išmaišykite.
Žingsnis 2
Kol ryžiai verda, paruoškite likusius ingredientus. Ešerių filė supjaustykite mažomis 1-2 cm pločio juostelėmis. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Paruoškite kreminį įdarą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vištos kiaušinį, 200 ml grietinėlės, žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.
Žingsnis 4
Kepimo indą ištepkite sviestu. Ant formos dugno sudėkite virtus ryžius. Ant viršaus tolygiu sluoksniu išdėliokite ešerių gabalėlius. Žuvį ir ryžius užpilkite grietinėlės padažu. Jei reikia, žuvį papildomai pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 5
Ant žuvies sudėkite perpus perpjautus vyšninius pomidorus. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio.
Žingsnis 6
Pašaukite troškintuvą į 200 °C temperatūros orkaitę maždaug 20-30 minučių. Kai sūris išsilydys ir susiformuos ruda plutelė, galite išimti apkepą.
Žingsnis 7
Pabarstykite troškinį smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos