Publikavimo data: 2025-08-17
Ryžių pudingas su manų kruopomis ir sultenėmis
Jei šeima nemėgsta ryžių košės, bet beprotiškai dievina troškinius, verta pasinaudoti šiuo receptu, nes jis patiks visai šeimai. Pagrindinis patiekalo ingredientas - ryžiai, kurie yra sudėtinių angliavandenių, svarbių aminorūgščių, vitaminų ir mikroelementų šaltinis. Be to, pudingo sudėtyje yra pieno, kuris patiekalui suteikia malonų kreminį skonį. Išplakti baltymai padaro patiekalą purų, o kiaušinių tryniai suteikia pudingui malonią geltoną spalvą. Sultenės suteikia patiekalui saldumo.
Žingsnis 1
Ryžius nuplaukite po tekančiu vandeniu. Virkite pasūdytame vandenyje, kol ryžiai pusiau išvirs, apie 7-10 minučių, kol išvirs didžioji dalis vandens. Supilkite pieną į puodą su ryžiais ir virkite košę ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Retkarčiais pamaišykite košę.
Žingsnis 2
Nuplaukite rūgštynes verdančiu vandeniu. Į beveik išvirtą košę sudėkite sultenes ir sviestą ir išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir virkite dar 4 minutes. Leiskite košei šiek tiek atvėsti, maždaug 13-17 minučių.
Žingsnis 3
Vištienos kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Trynius gerai išmaišykite su cukrumi. Baltymus išplakite iki baltos purios masės. Pirmiausia į atvėsusią ryžių košę sudėkite trynius ir gerai išmaišykite. Tada atsargiai sudėkite baltymus ir išmaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite manų kruopomis. Į formą sudėkite ryžių košę. Kepkite pudingą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35 minutes, kol paruduos.
Kategorijos