Publikavimo data: 2025-08-18
Ryžių pudingas su moliūgais
Saldus ryžių pudingas - puikus pasirinkimas pusryčiams ar desertui. Tai patobulintas paprasčiausios ryžių košės variantas: iškeptas maloniai minkštos tekstūros pyragas. Šį patiekalą tikrai įvertins vaikai. Mūsų receptas - tai ryškus pavyzdys, kaip sujungti malonų su naudingu, suburiant šeimą prie stalo. Skirkite laiko kulinariniams eksperimentams.
Žingsnis 1
Užvirinkite pieną, suberkite ryžius ir sumažinkite ugnį. Virkite 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Moliūgą supjaustykite kubeliais
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir kepkite moliūgą ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol pasidarys auksinė plutelė. Apkepkite svieste.
Žingsnis 4
Gautą ryžių košę sumaišykite su kiaušinių tryniais ir sviestu.
Žingsnis 5
Į košę įmaišykite grietinę ir cukraus pudrą.
Žingsnis 6
Supilkite virtą moliūgą į dubenį, gerai išmaišykite su grietine.
Žingsnis 7
Ištepkite kepimo indą riebalais ir supilkite į jį būsimą pudingą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Žingsnis 8
Pudingą virkite apie 50 minučių. Palikite indą šiek tiek atvėsti ir ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto, kad jis ištirptų.
Kategorijos