Publikavimo data: 2025-08-18
Ryžių pudingas su vyšniomis ir migdolais
Ryžių pudingas su vyšniomis ir migdolais yra neįtikėtinai švelnus ir burnoje tirpstantis desertas. Šis pudingas Danijoje tradiciškai patiekiamas per Kalėdų šventes. Į jį įdedama vieno ar kelių nesmulkintų migdolų, o tas, kuris jų gaus, pasak tikėjimų, ateinančiais metais bus laimingas. Šiam patiekalui idealiai tinka apvaliagrūdžiai ryžiai, nes jie gerai išverda ir padeda pudingui įgauti tinkamą konsistenciją.
Žingsnis 1
Užvirinkite pieną, suberkite vanilinį cukrų ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Tada supilkite nuplautus ryžius ir išmaišykite. Virkite ryžius ant silpnos ugnies 25-30 minučių, kol ryžiai išvirs. Išvirusius ryžius palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir sumaišykite su atvėsusiais ryžiais bei smulkintais migdolais. Krakmolą atskieskite 5 valgomaisiais šaukštais vyšnių sulčių, kurias išskirs vyšnios.
Žingsnis 3
Supilkite likusį cukrų ant vyšnių su išlaisvintomis sultimis puode. Užvirinkite ir maišydami virkite ant silpnos ugnies 1-2 min. Nuimkite nuo ugnies ir po truputį įmaišykite krakmolą.
Žingsnis 4
Ryžių pudingą perkelkite į lėkštes, papuoškite vyšniomis ir migdolų riešutais. Ant viršaus užpilkite vyšnių padažo ir patiekite.
Kategorijos