Ryžių pudingas su vyšniomis ir migdolais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Ryžių pudingas su vyšniomis ir migdolais

Ryžių pudingas su vyšniomis ir migdolais yra neįtikėtinai švelnus ir burnoje tirpstantis desertas. Šis pudingas Danijoje tradiciškai patiekiamas per Kalėdų šventes. Į jį įdedama vieno ar kelių nesmulkintų migdolų, o tas, kuris jų gaus, pasak tikėjimų, ateinančiais metais bus laimingas. Šiam patiekalui idealiai tinka apvaliagrūdžiai ryžiai, nes jie gerai išverda ir padeda pudingui įgauti tinkamą konsistenciją.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
316 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Ryžių pudingas su vyšniomis ir migdolais Žingsnis 1
Užvirinkite pieną, suberkite vanilinį cukrų ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Tada supilkite nuplautus ryžius ir išmaišykite. Virkite ryžius ant silpnos ugnies 25-30 minučių, kol ryžiai išvirs. Išvirusius ryžius palikite atvėsti.

Žingsnis 2

Ryžių pudingas su vyšniomis ir migdolais Žingsnis 2
Išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir sumaišykite su atvėsusiais ryžiais bei smulkintais migdolais. Krakmolą atskieskite 5 valgomaisiais šaukštais vyšnių sulčių, kurias išskirs vyšnios.

Žingsnis 3

Ryžių pudingas su vyšniomis ir migdolais Žingsnis 3
Supilkite likusį cukrų ant vyšnių su išlaisvintomis sultimis puode. Užvirinkite ir maišydami virkite ant silpnos ugnies 1-2 min. Nuimkite nuo ugnies ir po truputį įmaišykite krakmolą.

Žingsnis 4

Ryžių pudingas su vyšniomis ir migdolais Žingsnis 4
Ryžių pudingą perkelkite į lėkštes, papuoškite vyšniomis ir migdolų riešutais. Ant viršaus užpilkite vyšnių padažo ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., vaizdo įrašo receptas, pudingas, receptų knyga

Kategorijos