Publikavimo data: 2024-04-08
Ryžių vafliai
Maistas be glitimo ir apskritai sveika mityba dabar yra madingi, tačiau dažnai dietinis maistas atrodo nuobodus ir nykus. Norėdami paįvairinti savo mitybą, vaflinėje gaminkite ryžių vaflius. Ryžiai yra sudėtinių angliavandenių ir skaidulinių medžiagų šaltinis, be to, daugeliui žmonių jie skanesni už kitus grūdinius produktus. Patiekalą galite pasaldinti apšlakstydami vaflius kondensuotu pienu arba medumi. Jei mėgstate skrudintus vaflius, valgykite juos iškart po kepimo. Jei mėgstate minkštesnius, leiskite jiems šiek tiek pastovėti.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kiaušinius ir cukrų gerai išmaišykite iki vientisos masės nedideliu mikserio greičiu. Supilkite pieną ir šiek tiek atvėsusį ištirpintą sviestą. Įberkite druskos ir vanilės ir dar kartą išmaišykite. Į gautą mišinį nedidelėmis porcijomis supilkite miltus, suberkite kepimo miltelius. Galiausiai įberkite sultenių. Sudėję visus ingredientus, kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite vaflius. Įkaitinkite vaflinę ir patepkite augaliniu aliejumi. Tešlą paskirstykite ant kepimo skardos, kiekvienam vafliui naudodami 1-2 valgomuosius šaukštus. Kepkite vidutiniškai 5 minutes, bet galite juos palaikyti šiek tiek ilgiau, kad paruduotų.
Kategorijos