Publikavimo data: 2024-04-09
Salade Nicoise
Salotos "Nicoise" yra tradicinis Prancūzijos, tiksliau, vieno iš jos regionų - Provanso - patiekalas. Šios salotos yra labai lengvos, mažai kaloringos, tačiau sočios ir maistingos. "Nicoise" salotas pagrįstai galima laikyti rafinuotomis ir net rafinuotomis salotomis - skanios žuvies, raugintų alyvuogių, traškių salotų ir daržovių derinys sukuria nepakartojamą skonį. Salotas paruošti labai paprasta ir greita, jas drąsiai galite patiekti tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Pupeles virkite lengvai pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, 5-7 minutes. Bulves virkite 10-15 minučių lengvai pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Išvirtas ir atvėsintas bulves supjaustykite griežinėliais, nenuimdami odelės.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus, sudėkite bulvių griežinėlius ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos, ant vos aukštesnės nei vidutinės (6 iš 10) ugnies.
Žingsnis 4
Pomidorą supjaustykite griežinėliais. Kiaušinį nulupkite nuo lukšto ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Paruoškite salotų padažą: nedideliame giliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, Dižono garstyčias ir medų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 6
Pradėkite ruošti salotas: pirmiausia sudėkite aisbergo lapus - geriau juos rankomis suplėšykite stambiais gabalėliais. Ant salotų sudėkite virtas pupeles, užpilkite nedidelį kiekį padažo. Tada išdėliokite pomidorų, bulvių ir kiaušinių griežinėlius. Pridėkite tuno gabalėlių ir alyvuogių, užpilkite padažo. Salotos paruoštos, mėgaukitės!
Kategorijos