Publikavimo data: 2024-05-25
Saldus aviečių zefyras
Rusų virtuvei priklausantis desertas, žinomas nuo XVII a., yra pastila. Saldus, traškus - tai, ką taip mėgsta visi vaikai ir suaugusieji. Jam paruošti prireiks daug laiko, tačiau rezultatas jus tikrai patenkins. Jai pagaminti reikia labai nedaug ingredientų, o avietes galite pakeisti kitais vaisiais ir uogomis.
Žingsnis 1
Avietes pertrinkite per sietelį, kad atsiskirtų sultys nuo kauliukų. Supilkite sultis į puodą ir užvirinkite. Virkite 1-1,5 valandos, kad sultys išvirtų. Po 30 minučių suberkite cukrų. Toliau virkite sultis, kol jų tūris sumažės perpus.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimo skardą, išklokite ją kepimo pergamentu ir supilkite aviečių sultis. Kepkite pastilę 80-85 C temperatūros orkaitėje. Jei turite konvekcinę orkaitę, galite ją naudoti pastilei kepti.
Kategorijos