Publikavimo data: 2025-08-17
Saldūs citrininiai keksiukai
Iš tiesų keksiukai gaminami nuo XIX a., o jų pavadinimas kilo nuo dubens, kuriame jie buvo kepami. Keksiukai laikomi kalėdiniu patiekalu. Yra daugybė keksiukų rūšių ir jie gaminami iš įvairiausių dalykų. Stollen yra stačiakampio formos vokiškas keksas, kepamas Kalėdų išvakarėse.
Žingsnis 1
Kiaušinius kartu su paprastuoju ir vaniliniu cukrumi išplakite iki vientisos purios masės. Ji turi padidėti ir tapti balta.
Žingsnis 2
Sumaišykite kepimo miltelius, miltus ir druską. Sumaišykite. Mišinį persijokite per sietelį į dubenį su kiaušinių mase. Vėl kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Ištirpinkite sviestą. Ištirpintą sviestą supilkite į tešlą. Įsitikinkite, kad sviestas nėra karštas. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Išspauskite citrinų sultis. Turėtų išsiskirti maždaug 100 ml. Vienos citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Į tešlą supilkite citrinų sultis ir išmaišykite. Galiausiai įmaišykite citrinos žievelę. Vėl kruopščiai išmaišykite. Šaukštu sudėkite tešlą į popierines arba silikonines keksiukų formeles, pripildydami jas maždaug iki dviejų trečdalių. Keksiukų formeles pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite keksiukus apie 25-30 minučių.
Kategorijos