Saldus ir sūrus stollenas. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Saldus ir sūrus stollenas.

Stollen - tai saldus, kvapnus, aromatingas pyragas su daug džiovintų vaisių - tradicinis vokiškas kalėdinis pyragas. Į klasikinį skanėstą dedama džiovintų vaisių, vaisių, riešutų ir cukruotų vaisių.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
356 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
46 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Saldus ir sūrus stollenas. Žingsnis 1
Įdarui riešutus susmulkinkite stambiais gabalėliais. Susmulkinkite džiovintus vaisius. Įdėkite citrinos žievelės.

Žingsnis 2

Saldus ir sūrus stollenas. Žingsnis 2
Suminkštintą sviestą sudėkite į trintuvo indą ir plakite 2 minutes, tada sudėkite kiaušinius, druską, cukrų, varškę ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Saldus ir sūrus stollenas. Žingsnis 3
Supilkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą. Į tešlą sudėkite visą įdarą ir kruopščiai minkykite, kol tešla taps gana tanki ir sviestinė.

Žingsnis 4

Saldus ir sūrus stollenas. Žingsnis 4
Iš tešlos suformuokite 2 cm storio apskritimą, trečdalyje tešlos krašto kočėlu padarykite pailgą įdubimą. Tešlą užlenkite ant įdubimo.

Žingsnis 5

Saldus ir sūrus stollenas. Žingsnis 5
Dėkite tešlą ant aliejumi pateptos arba pergamentu išklotos kepimo skardos. Šaukite į įkaitintą 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitę ir kepkite 60 minučių, kol paruduos. Paruoštą karštą stolleną aptepkite ištirpintu sviestu. Leiskite atvėsti, tada gerai suvyniokite į pergamentą ir foliją ir padėkite į virtuvės spintelę, kad kambario temperatūroje bręstų nuo kelių dienų iki savaitės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, paprastai, yra bendrų alergenų., pusryčiai, užkandis, Naujieji metai, lopšelis-darželis, riešutų sezonas, keksiukas, Kalėdų desertai, stollen, receptų knyga, sultonų keksas, kiaušinių pusryčiai, riešutų pyragas, pieno pyragas, sviestinis kremas

Kategorijos