Publikavimo data: 2025-08-20
Saldus ir sūrus stollenas.
Stollen - tai saldus, kvapnus, aromatingas pyragas su daug džiovintų vaisių - tradicinis vokiškas kalėdinis pyragas. Į klasikinį skanėstą dedama džiovintų vaisių, vaisių, riešutų ir cukruotų vaisių.
Žingsnis 1
Įdarui riešutus susmulkinkite stambiais gabalėliais. Susmulkinkite džiovintus vaisius. Įdėkite citrinos žievelės.
Žingsnis 2
Suminkštintą sviestą sudėkite į trintuvo indą ir plakite 2 minutes, tada sudėkite kiaušinius, druską, cukrų, varškę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą. Į tešlą sudėkite visą įdarą ir kruopščiai minkykite, kol tešla taps gana tanki ir sviestinė.
Žingsnis 4
Iš tešlos suformuokite 2 cm storio apskritimą, trečdalyje tešlos krašto kočėlu padarykite pailgą įdubimą. Tešlą užlenkite ant įdubimo.
Žingsnis 5
Dėkite tešlą ant aliejumi pateptos arba pergamentu išklotos kepimo skardos. Šaukite į įkaitintą 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitę ir kepkite 60 minučių, kol paruduos. Paruoštą karštą stolleną aptepkite ištirpintu sviestu. Leiskite atvėsti, tada gerai suvyniokite į pergamentą ir foliją ir padėkite į virtuvės spintelę, kad kambario temperatūroje bręstų nuo kelių dienų iki savaitės.
Kategorijos