Publikavimo data: 2024-05-25
Saldūs kruasanai su vyšniomis
Gaminti bandeles su vyšniomis nėra taip sudėtinga, kaip atrodo. Jei laikysitės šių nurodymų, gausite daug skanių, minkštų, saldžiai saldžių bandelių su vyšniomis. Kad tešla būtų minkšta ir oro, turėtumėte ją kuo ilgiau palikti kildinti. Tinkamą mielinę tešlą reikėtų palikti šiltoje vietoje valandą ar ilgiau, kad mielės pradėtų veikti.
Žingsnis 1
Sumaišykite pieną su trupučiu vandens ir pašildykite iki 36 laipsnių Celsijaus. Į šiltą pieno mišinį įberkite 1 šaukštelį cukraus ir ištirpinkite mieles. Dubenį su opara 10 minučių pastatykite šiltoje vietoje. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų ir išplakite. Padidėjusią tešlą supilkite į dubenį su išplaktais kiaušiniais.
Žingsnis 2
Persijotus miltus sumaišykite su druska ir dalimis suberkite į kiaušinių ir mielių mišinį. Gerai išminkykite ir užminkykite standžią tešlą. Kai tešla pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių, sudėkite ištirpintą sviestą. Vėl minkykite, kol tešla taps lygi ir elastinga, apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Tešlą sudėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių. Tada tešlą dar kartą išminkykite ir palikite dar 10 minučių. Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Vyšnias sudėkite į puodą storu dugnu, užpilkite cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pastatykite puodą ant kaitros, maišykite ir kaitinkite vyšnias, kol cukrus ištirps. Krakmolą atskieskite vandeniu ir plona srovele supilkite į vyšnių masę. Nuolat maišydami kaitinkite iki sutirštėjimo. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite maistine plėvele ir palikite visiškai atvėsti.
Žingsnis 4
Pakilusią tešlą lengvai išminkykite ir padalykite į tris dalis. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 15 minučių. Vieną dalį iškočiokite į ploną apskritimą ir supjaustykite į 8 dalis. Plačiąją pusę patepkite 1 arbatiniu šaukšteliu įdaro. Kampus patraukite link įdaro ir suvyniokite bandelę iš plačiosios pusės į siaurąją.
Žingsnis 5
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Dėkite bandeles viena nuo kitos, uodegėle žemyn. Tuomet suplakite pieną ir kiaušinį ir teptuku aptepkite bandeles. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, kol paruduos.
Kategorijos