Publikavimo data: 2025-08-17
Saldus šokoladinis pyragas su kefyru
Nepaisant ilgos šokolado istorijos, visuotinai žinomas jis tapo XVI amžiuje. Už nuostabų skonį, pažįstamą nuo vaikystės, turėtume būti dėkingi ispanų konkistadorui Hernanui Kortesui, kuris pirmasis paragavo actekų gėrimo "chocolatl", sudaryto iš trintų kakavos pupelių. Apie šokoladą sklando daugybė mitų ir legendų, tačiau neabejotinai žinomos stebuklingos šio produkto savybės, susijusios su atmintimi, reakcija ir dėmesio aštrumu. Daugelis žmonių pripažįsta, kad šokoladas yra jų mėgstamiausias desertas.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sausus birius ingredientus, pavyzdžiui, miltus ir kakavą, persijokite per sietelį į atskirą dubenį. Suberkite sodą. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kitame dubenyje sumaišykite cukrų ir kiaušinius. Lengvai plakite mikseriu arba plaktuvu, kol taps vientisi ir purūs.
Žingsnis 3
Į suplaktus kiaušinius įpilkite kefyro. Išmaišykite. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus. Viską dar kartą gerai išmaišykite. Nuolat maišydami palaipsniui į mišinį įmaišykite sausus ingredientus. Taip gausite paruoštą skystą tešlą. Supilkite ją į kepimo formą. Dėkite formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 55 minutėms.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Sumaišykite grietinę ir cukraus pudrą. Sudėkite suminkštintą sviestą. Viską gerai išmaišykite. Kremas paruoštas.
Žingsnis 5
Kai pyragas bus paruoštas, leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros ir supjaustykite kubeliais. Kiekvieną kubelį pamirkykite grietinėlėje ir suformuokite torto formą. Padėkite patiekalą į šaldytuvą bent 4 valandoms.
Kategorijos