Publikavimo data: 2025-08-18
Saldus štrudelis iš paruoštos sluoksniuotos tešlos su uogomis ir uogiene
Paruoštas sluoksniuotos tešlos vyniotinis yra greitas desertas vakaro arbatos vakarėliui. Šis gaminimo variantas išgelbės, kai turite mažai laiko gaminti, bet norite nustebinti svečius skaniu pyragaičiu. Dažniausiai įdarui naudojama uogienė, želė, įvairūs vaisiai ir uogos.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite džiovintus vaisius. Tam paimkite gilų dubenį ir įpilkite į jį verdančio vandens. Į verdantį vandenį supilkite sultenes ir abrikosus ir palikite 20-25 min. Po šio laiko džiovintus vaisius perkelkite ant popierinio rankšluosčio ir leiskite išdžiūti. Abrikosus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Įkaitinkite sausą keptuvę, aliejaus pilti nereikia. Kai tik keptuvė įkaista, suberkite graikinius riešutus, periodiškai pamaišykite, kad šonai nesudegtų. Užteks maždaug 5-6 minučių. Leiskite atvėsti ir susmulkinkite, bet ne per daug.
Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą į ilgą stačiakampį ir pradėkite dėti saldžiuosius sluoksnius. Pirmiausia tešlą patepkite slyvų džemu, tada tolygiai sluoksniuokite vyšnias, po to - riešutus, abrikosus ir sultenes.
Žingsnis 4
Suvyniokite vyniotinį, tvirtai užspauskite kraštus ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Aptepkite štrudelį kiaušinio tryniu ir dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 25-30 min. Jei pyragas pradeda pūstis, padarykite jame įpjovas.
Kategorijos